BARBARA GINDL / APA / AFP
Nemzetközi foci sport

Szoboszlai megkaphatja korábbi edzőjét Lipcsében

Azok után, hogy a Bayern München felvette a kapcsolatot az RB Leipziggel és annak edzőjével, Julian Nagelsmann-nal, majd kedden be is jelentette az átigazolást, a pletykák továbbgyűrűztek a lipcsei utódlást illetően.

Kapcsolódó
Bejelentette új edzője érkezését a Bayern München
Hivatalossá vált az edzőváltás.

Az rblive.de portálnak a klub elnöke, Oliver Mintzlaff azt mondta, egy esetleges edzőváltással semmi különös nem történne.

A múltban újra és újra változások történtek az edzői és sportigazgatói munkakörben, valamint a játékoskeretben. De minden évben erősebbek lettünk, és tovább tudtunk fejlődni. Abban is biztos vagyok, hogy megint megtesszük a következő lépést

– mondta.

Ami már biztos, hogy a sportigazgató Markus Krösche a szezon végén távozik a klubtól, de Mintzlaff szerint ez semmi problémát nem okoz majd a nyári átigazolásokat illetően.

Josko Gvardiol, Mohamed Simakan és Brian Brobbey személyében három fix új emberünk már van a következő szezonra. Ha hozzávesszük Szoboszlai Dominikot és Konrad Laimert, akik még egy percet sem játszottak, akkor öt emberrel számolhatunk” – tette hozzá.

A klub felkészült a Nagelsmann utáni életre is: a tervek szerint Jesse Marsch, a Salzburg jelenlegi edzője a jelölt, aki a Red Bull-univerzum fontos tagja. A szakember 2015-2018 között a New York Red Bulls edzője volt, majd 2018-2019-ben Ralf Rangnick asszisztenseként már dolgozott Lipcsében, két éve pedig az osztrák bajnokcsapatot vezeti.

A hírnek kifejezetten örülne Szoboszlai Dominik, aki a sikeres osztrák korszak után ismét együtt dolgozhatna korábbi trénerével.

Kérdés persze, mit akar Marsch, akit a hírek szerint több klub is szívesen látna. A Bild azt írta, ő a kiszemelt a Frankfurt kispadjára, míg brit sajtóértesülés szerint felmerült a neve a Celticnél is.

A Salzburg24.at közben arról írt, hogy Marsch előtt egyelőre még két nagy feladat áll: szeretné megvédeni a címét a bajnokságban és az Osztrák Kupában is (a május 1-jei döntőben a LASK lesz az ellenfél).

Amennyiben távozik, úgy a Wolfsburgból állítólag családi okok miatt hazatérő korábbi LASK-edző, Oliver Glasner ülhet a helyére, aki 2012 és 2014 között már dolgozott másodedzőként Salzburgban. De a portál szerint a jelenlegi asszisztens, René Aufhauser vagy a Sturm Grazot irányító Christian Ilzer is beleillene a Salzburg elképzeléseibe.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!