CLIVE BRUNSKILL / POOL / AFP
Nemzetközi foci sport

Szinte már senki nem maradt a Szuperliga alapítói közül

Szerdán az Atlético Madrid és az Internazionale a hivatalos honlapján, közleményben jelezte, hogy kiszállnak a Szuperligából. Nem sokkal később csatlakozott hozzájuk az AC Milan is.

Ez csak idő kérdése volt, már egy ideje pedzegette a sportsajtó, miután az alapító 12 klub közül a hat angol már visszatáncolt a tervezett bajnokságtól. Így már csak a Real Madrid, a Juventus és a Barcelona maradt papíron az ötletgazdák közül.

Kapcsolódó
Kubatov elmondta, mi az, aminek annál is jobban örül, hogy az Újpest ellen lettek bajnokok
Most már nem bánja, hogy nem biztosította be korábban az első helyet a Fradi.

A Szuperliga egy olyan, hétközi, zárt bajnokság lett volna, amelyben 15 állandó csapat mellett öt-öt kiválasztott klub versengett volna, ám a bejelentés után politikai, sportvezetői és szurkolói oldalról is elég kemény felháborodás volt a reakció, de maguk az érintett játékosok és edzők sem voltak elragadtatva az ötlettől. A németek és a franciák már az alapításból is kimaradtak.

Kapcsolódó
„Bocsánat, hibáztunk” – mi lesz így a Szuperligával?
Az alapító klubok fele inkább visszatáncolt, a többiek ugyanakkor azt kommunikálják, kitartanak az eredeti terv mellett.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!