Nemzetközi foci

„Elítéltek egy tisztességes embert, hogy megfeleljenek egy szűk csoport perverz elvárásainak”

Andrew Milligan / POOL / AFP
Andrew Milligan / POOL / AFP

Súlyos, 4-0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Slavia Praha labdarúgócsapata az Arsenaltól, így kiesett az Európa Liga negyeddöntőjében. A mérkőzésen már nem léphetett pályára Ondrej Kúdela, a védőt ugyanis rasszista kijelentések miatt az UEFA fegyelmi bizottsága tíz mérkőzésre eltiltotta – ezzel ki kell hagynia az Európa-bajnokságot is.

Kapcsolódó
„Többet kerestünk, mint vártuk” – hazai játékosokkal is lehet európai topcsapatot építeni
Csehország egyetlen értelmes kínai befektetésének tartják az egymás után kétszer is Európa Liga-negyeddöntős prágai futballcsapatot.

A futballistát azért büntették meg, mert állítólag a skót Rangers játékosát, Glen Kamarát rasszista jelzőkkel illette.

Kapcsolódó
A botrányos meccs után büntetett az UEFA, az Eb-ről is lemarad a játékos
Rasszista jelzőket súgott az ellenfele fülébe.

Az ítéletre reagált a cseh államfő, Milos Zeman elnöki hivatalának vezetője, az egyébként a Slavia-szurkoló Vladimir Mynar.

„Szeretnék rámutatni, hogy a rasszizmus vádpontjai nem lettek bizonyítva, még az UEFA-ellenőr is kételkedett abban, hogy Kúdela valóban tett-e rasszista kijelentést. Elítéltek egy tisztességes embert bármiféle bizonyíték nélkül, csak hogy megfeleljenek egy szűk csoport perverz elvárásainak és egy olyan klubnak, amely képtelen volt a pályán nyerni.

Ezzel az önök kezében a rasszizmus elleni harc képmutatássá, pozitív diszkriminációvá és egy ostoba trend előtti meghajlássá vált

– idézte az írásos reakciót a Csakfoci.hu portál.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik