Nemzetközi foci

Dárdai nagyon örül a Hertha új klubmenedzserének

SOEREN STACHE / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP
SOEREN STACHE / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

Fredi Bobic május végén távozik a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Eintracht Frankfurt vezetőségéből, és a Dárdai Pált vezetőedzőként foglalkoztató Hertha BSC klubmenedzsereként folytatja sportvezetői pályafutását, írta az MTI.

Kapcsolódó
A Hertha kapusa Petryről: Sokat köszönhetek Zsoltnak
Könnyen lehet, hogy a magyar kapusedző távozása a norvég játékos jövőjét is befolyásolja.

A szlovén édesapa és horvát édesanya gyermekeként Mariborban született, de játékosként 37-szeres német válogatott Bobic 2016 óta dolgozik Frankfurtban, a szerződése elvileg 2023-ig érvényes, ám egy ideje már nyilvánvalóvá tette, hogy távozni akar.

„Öt nagyszerű évet töltöttem az Eintracht Frankfurtnál. Ennek az időszaknak a sikerei büszkeséggel töltenek el. Sokat változtunk és sokat alkottunk” – mondta Bobic, aki játékos-pályafutása végén, 2003 és 2005 között a Herthában futballozott, a családja azóta is a fővárosban él.

A csapat 2016-ban csak osztályozón tudott bennmaradni a Bundesligában, de 2018-ban megnyerte a Német Kupát, 2019-ben elődöntős volt az Európa Ligában, most pedig a Bundesliga tabellájának negyedik helyén áll, és első alkalommal lehet főtáblás a Bajnokok Ligájában.

„Fredi Bobic komoly szerepet játszott az Eintracht közelmúltbeli sport- és pénzügyi sikereiben. Remek döntései hozzájárultak a csapat fejlődéséhez. Tökéletes munkát végzett” – mondta Philip Holzer klubelnök.

Az Eintrachttól nyáron távozik az osztrák Adolf Hütter vezetőedző – aki a Borussia Mönchengladbach trénere lesz – és Bruno Hübner sportigazgató is, aki nem hosszabbított szerződést.

Sajtóhírek szerint Ralf Rangnick a legfőbb jelölt a vezetőedzői és a sportigazgatói posztra, ám ő jó esélyekkel pályázik a német válogatott szövetségi kapitányi tisztségére is.

Rajongója vagyok Fredinek! Becsületes, őszinte srác, és nagyon jó ember

– mondta nemrégiben Dárdai Pál, aki örömmel fogadja korábbi csapattársa érkezését.

A Hertha legutóbbi klubmenedzsere, Michael Preetz január végén, Dárdai második vezetőedzői kinevezése előtt távozott a klubtól. A fővárosiakat továbbra is a kiesés fenyegeti, mert csupán a 14. helyen állnak, de a gazdag befektető, Lars Windhorst célja, hogy a csapat hamarosan meghatározó tényező legyen Európában.

Olvasói sztorik