Nemzetközi foci bajnokok ligája

Manchesterben megérdemelt sikerről, Dortmundban szertefoszlott álomról beszélnek

Ralf Ibing / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Ralf Ibing / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Pep Guardiola Phil Foden teljesítményét dicsérte, miután a Manchester City szerda este 2-1-re nyert a Borussia Dortmund vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntős párharcának visszavágóján, és kettős győzelemmel jutott be a legjobb négy közé.

Kapcsolódó
Klopp: Teljesen rendben voltunk, mégis kiestünk
A Liverpool edzője szerint az első meccsen bukták el a Real Madrid elleni párharcot.

Az angol együttes továbbjutása 15 perc után veszélybe került, miután az idegenben 2-1-es vereséget szenvedett német csapat Jude Bellingham góljával előnyt szerzett. A szünet után azonban Riyad Mahrez tizenegyesből egyenlített, Foden pedig a 75. percben betalált, ezzel eldöntötte a párharcot.

„Két nagyon fontos gólt is szerzett, és sokat segített, hogy ott lehessünk az elődöntőben” – dicsérte 20 éves szélsőjét Guardiola, utalva arra, hogy Foden az első meccsen is eredményes volt.

„Egyre inkább megtanul döntéseket hozni, dinamikusan futballozik támadásban és védekezésben is, csakúgy, mint a kis területen zajló játékban” – idézte az MTI a katalán szakembert.

Hozzátette, Foden mindig keresi azokat a szituációkat, amikor játékba avatkozhat.

A Manchester City az elmúlt hat évben másodszor került be a legjobb négy közé a BL-ben, Guardiola irányításával azonban most először.

Az edzőnek ez már a nyolcadik elődöntős párharca lesz a legrangosabb európai kupasorozatban, mellyel utolérte az örökranglistán a portugál José Mourinhót.

„Sokat jelent ez, a klub és a csapat megérdemli” – nyilatkozta a szerdai meccs után Ilkay Gündogan, a City középpályása.

„Hálásak vagyunk, hogy itt lehetünk egy nagyszerű versenysorozatban, és eljutottunk a négy közé ezzel a kerettel” – tette hozzá, majd dicsérte az ellenfelet, kiemelve, hogy a Dortmundnak számos minőségi futballistája van, akikkel egy jó napot kifogva bárkit le tud győzni.

A BL-nek különösen ebben a szakaszában már minden arról szól, hogy mennyire tudsz meccsben maradni, és döntő jelentőségű a hozzáállás, valamint a futballisták személyisége.

A német csapatot megbízott edzőként irányító Edin Terzic úgy fogalmazott, keserves csalódottságot érez, mert a párharc négy félidejéből háromban úgy érezték, hogy továbbjutásra állnak.

„Próbáltuk szorossá tenni az összecsapást, és a meccs nagy részében ez sikerült is, úgyhogy most el vagyunk keseredve” – mondta, ugyanakkor kijelentette, hogy a City mindkét találkozón kiemelkedően futballozott, és megérdemelten jutott tovább.

Azt azonban nem titkolta, a bíró döntése miatt dühös.

A játékvezetői tréningeken egyértelműen kijelentették, hogy a karra fejelt labda nem büntetendő. Volt egy álmunk, az most szertefoszlott.

A Manchester City a fináléba jutásért a címvédő Bayern Münchent kedden búcsúztató Paris Saint-Germainnel találkozik majd.

Olvasói sztorik