Nemzetközi foci

Kádár Amerikába és Ukrajnába is mehetett volna, de végül a fizetése miatt Kínán belül váltott

Stringer / Imaginechina via AFP
Stringer / Imaginechina via AFP

A kínai bajnokságon belül váltott klubot Kádár Tamás, a védőt ugyanis a Santung Luneng kölcsönadta a Tiencsin Csinmen Tigersnek.

A Kádárt képviselő ügynökség, a ProStar munkatársa, Simon Balázs azt mondta, Kádár váltásában szerepet játszott, hogy a Santung résztulajdonosa érdekeltséget szerzett a tiencsini csapatnál, amelynek edzője védőt szeretett volna igazolni, így került képbe a magyar játékos.

„Ez Tamásnak is jó lehetőség, mert Santungban még mindig nagyon szigorúak a koronavírus miatti szabályozások, attól függetlenül, hogy a futballisták közül már mindenki megkapta az oltást, tulajdonképpen bezárva élt a csapat egy szállodában, de Tiencsinben szabadabb az élet, külön apartmant bérelnek majd neki, ott már nagyobb az emberek mozgástere.

Ráadásul az új csapatban biztosított a folyamatos játéklehetőség, mert a légiósokat érintő korlátozások (a keretben például összesen nem lehet ötnél több külföldi) miatt ez az előző klubjában nem biztos, hogy minden fordulóban adott lett volna, mert a támadóposztokon szereplő külföldiek a Santungnál előnyt élveztek

– magyarázta Simon a Nemzeti Sport Online-nak.

Kádárt két MLS-ben szereplő csapat, a Toronto és a Cincinnati, valamint az ukrán Zorja is szerette volna megszerezni kölcsönbe, de nem sikerült megegyezniük a kínai klubbal Kádár fizetésének folyósításáról.

A két MLS-csapat azt szerette volna, ha Kádár fizetésének felét a Santung fizeti, mivel Amerikában alacsonyabbak a bérek, de a Santugnál ebbe nem egyeztek bele.

Kádár a Santunggal kupagyőztes lett, új klubjánál pedig nem lesz könnyű feladata, mert a Tiencsin az előző idény alapszakaszában tizennégy forduló alatt mindössze három pontot szerzett.

Az 57-szeres válogatott Kádár 2019-ben szerepelt utoljára a magyar csapatban, a horvátok elleni, 3-0-s vereséggel végződő Eb-selejtezőn két góllal végződő hibája is volt, és Marco Rossi a félidőben lecserélte, azóta pedig nem kapott lehetőséget.

Olvasói sztorik