Nemzetközi foci

„Egyértelmű tizenegyes” – a Barca-edző otthagyta a riportert

Streamable
Streamable

Nem volt kiemelkedően jó mérkőzése Ferland Mendynek a Barcelona elleni, a Real Madrid játékosa ráadásul kétszer is a tűzzel játszott. Az első félidőben Ousmane Dembélének rúgott oda, ami után a Barca-játékosok tizenegyest reklamáltak, majd a mérkőzés hajrájában Martin Braithwaite-t rántotta meg a kezénél fogva, utóbbi elesett, de ekkor is néma maradt a síp. Sőt, még Jordi Alba és Ronald Koeman kaptak sárgát, amiért hevesen reklamáltak.

Természetesen a Real 2-1-es győzelmével véget ért meccs után is téma volt az utóbbi ítélet. Koeman reálisan elmondta, hogy az első félidőben sem támadásban, sem védekezésben nem volt kellően jók, így kerültek kétgólos hátrányba, a szünet után azonban változott a helyzet. Ugyanakkor megérti, ha a drukkerek a vereség és a játékvezetői döntések miatt is dühösek.

A második félidőre feljavultunk, és én csak annyi vártam volna, hogy a játékvezető helyes döntéseket hozzon. A büntető egyértelmű volt, négy percnél pedig többet kellett volna hosszabbítani. Mert tiszta, egyértelmű tizenegyes volt, és sem a játékvezető, sem az asszisztens, sem a VAR, senki nem vette észre

– mondta a lefújás után a holland edző, aki aztán az őt kérdező riportert kérdezte, hogy szerinte is jogos volt-e a büntető, majd amikor nem kapott választ, elsétált a mikrofon elől.

Kapcsolódó
A Barca legyőzésével állt élre a Real Madrid
Az utolsó pillanatokban a keresztléc fosztotta meg az egyenlítéstől a Barcelonát. Izgalmasnak ígérkezik a spanyol bajnoki hajrá, egy ponton belül a három rivális.

A meccset követően a végig padozó Gerard Piqué is bement a pályára, számon kérni a játékvezető, Jesús Gil Manzanót. Egyébként nem őt jelölték ki eredetileg a clásicóra, de Mateu Lahoz megsérült, ezért történt a csere.

A Realt irányító Zinédine Zidane természetesenb másképp látta az esetet:

Ha a játékvezető úgy látta, hogy nem ért büntetőt az eset, akkor azt azért teszi, mert nem is ért.

A mi szempontunkból különben is sokkal fontosabb, amit a pályán tettünk. Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, bár utána akadtak nehézségeink, mert a Barcelona kiváló csapat. De így is sok lehetőségünk volt a harmadik gólunk megszerzésére. Nagyon elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel, megérdemelt a győzelmünk, amiről senki nem mondhatja, hogy a játékvezetőnek köszönhetjük” – mondta a francia.

A Barcelona ebben a szezonban mindkét bajnoki klasszikust elveszítette a Real ellen. A madridiak a győzelmükkel pontszámban beérték, a kedvező egymás elleni eredményeknek köszönhetően pedig meg is előzte az Atléticót az élen, de Diego Simeone csapata még pályára lép a fordulóban. A Barcelona mindössze egy ponttal elmaradva áll a harmadik helyen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik