Nemzetközi foci

A Barca legyőzésével állt élre a Real Madrid

JAVIER SORIANO / AFP
JAVIER SORIANO / AFP

A Real Madrid hazai pályán 2-1-re legyőzte a Barcelonát a spanyol bajnokságban, így pontszámban beérte, az egymás elleni eredményeknek köszönhetően pedig meg is előzte az Atlético Madridot az élen, igaz, a városi rivális még pályára lép a fordulóban. A Barca 19 veretlenül megvívott bajnoki (közte 16 győzelem) után kapott ki ismét.

Kapcsolódó
Sarkazós gól az El Clásicón? Benzema megcsinálta
A Real francia csatára váratlant húzott, de bejött neki.

Ha van tökéletes kezdése egy Real-Barca rangadónak, azt a madridiak megmutatták, ugyanis már a 13. percben megszerezték a vezetést, egy középre tett labdát Benzema sarkazott a kapuba. Ezzel sikerült is megfogni az ellenfelet, majd Kroos megpattanó szabadrúgásával megduplázta előnyét a hazai csapat, amely aztán a kapufát is eltalálta. A Barcelona csak a szünet előtt mutatott életjeleket, Messi például szögletből lőtt kapufát.

A második félidőben elég erősen szakadt az eső végig, ez csavart még egy kicsit a mérkőzés kiszámíthatatlanságán, méteres becsúszásokat is láttunk innentől. Jó húzás volt a vendégektől, hogy a kispadon kezdő Griezmann beállt, egyből volt egy nagy helyzete, majd a 61. percben okosan engedte el a lábai között Alba centerezése után a labdát, Mingueza pedig furcsa lövéssel szépített.

Szinte egyből egy kapufával válaszolt a Real, amelynek egy életveszélyes kontrája is volt, csakhogy Vinícius Jr. keresztpasszába az utolsó pillanatban belepiszkált egy védő. Kroos aztán fejjel rontott el egy ziccert, pedig szemben állt a kapuval.

A 84. percben Braithwaite kezét húzták meg a tizenhatoson belül, elesett, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. A végén ugyan kiszórták Casemirót, de a Barca nem tudott egyenlíteni, az utolsó pillanatokban még a lécet is eltalálták a vendégek.

A Real vezet, azonos a pontszáma az Atléticóval, a Barcelona hátránya pedig mindössze egy pont. A madridiak a szezon mindkét bajnokiján legyőzték a barcelonai riválisukat.

A Barca még nem volt úgy bajnok, hogy egy idényen belül kétszer is kikapott volna a Real Madridtól.

La Liga, 30. forduló

Real Madrid-FC Barcelona 2-1 (2-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik