Nemzetközi foci

Álomkezdés után túlzott izgalmak Dárdaiék meccsén, Gulácsiék nagy győzelme

Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A legutóbbi négy fordulóban mindössze egyszer kapott ki és hét pontot szerzett a Hertha csapata, amely a kiesés elkerülésért folytatott harc újabb állomásaként a Mönchengladbachot fogadta. A meccsre nem volt épp a legsimább a felkészülés: a kapusedzőt, Petry Zsoltot a hét elején kirúgta a berlini klub a Magyar Nemzetnek adott interjúban megfogalmazott véleménye miatt.

Kapcsolódó
Aki Petryt mond, mondjon Hrutkát is!?
Petry Zsoltot a Hertha BSC, Hrutka Jánost a Spíler TV bocsájtotta el a véleménye miatt. Mi a különbség a két eset között? A kormányzati szintekre felérő Petry-ügyet veséztük ki Szombathy Pál újságíró és Szöllősi György MSÚSZ-elnök segítségével.

A mérkőzés úgy kezdődött, ahogy Dárdai Pál a legszebb álmaiban gondolta. Előbb a 13. percben emberelőnybe került a csapata, miután a kapujából kifutó Yann Sommer szabálytalansága piros lapot ért.

Aztán a 23. percben az argentin Santiago Ascacibar révén a vezetést is megszerezték a berliniek (1-0).

A 27. percben váratlanul egyenlített a Mönchengladbach, egy szép kiugratás végén Alassane Plea lőtte ki a hosszú, jobb alsó sarkot (1-1).

És még nem volt vége, a félidő hajrájában Lars Stindl büntetőből a vendégeket juttatta előnyhöz (1-2).

A szünet után góllal kezdett a Hertha, a 49. percben Matheus Cunha jobb oldali beadására Jhon Córdoba robbant be – kicsit még videóztak, de végül megadták a gólt (2-2)

Ami a meccs végét illeti, a berliniek mentek előre a győztes gól reményében, de a vendégvédelem tökéletesen zárt az utolsó percekben, úgyhogy maradt a 2-2. A vezetőedző fia, Dárdai Márton végigjátszotta az összecsapást. A Hertha maradt a 14. helyen, mindössze egy ponttal van az osztályozós pozícióban álló Mainz előtt.

Kapcsolódó
Támadástól tartanak, extra rendőri készültség az RB Leipzig buszánál
A brémai rendőrség közleményt adott ki, hogy veszélyben lehet Gulácsiék érkezése.

A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt végig a pályán tudó RB Leipzig – Szoboszlai Dominik debütálására még várni kell sérülése miatt – a Werder Bremen otthonában nyert 4-1-re, csak tizenegyesből lehetett bevenni a magyar válogatott hálóőr kapuját. A sima győzelem értékét növeli, hogy közben a tartalékosan felálló Bayern München otthon 1-1-et játszott az Union Berlinnel, így két pontot sikerült faragniuk a hátrányból a lipcseieknek – bár még így is öt pont a fórja a címvédőnek.

A Borussia Dortmund hátrányból fordítva 3-2-re nyert a Stuttgart vendégeként. A Bajnokok Ligájában negyeddöntős csapat két nyeretlen bajnoki után tudott ismét győzni.

Bundesliga, 28. forduló

Bayern München – Union Berlin 1-1 (0-0)

Frankfurt – Wolsfburg 4-3 (2-1)

Hertha BSC – Borussia Mönchengladbach 2-2 (1-2)

Werder Bremen – RB Leipzig 1-4 (0-3)

VfB Stuttgart – Borussia Dortmund 2-3 (1-0)

sofascore.com
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik