Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci sport

Eltiltották a partjelzőt, aki aláírást kért Haalandtól

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) eltiltotta hétvégi mérkőzésétől azt a játékvezető-asszisztenst, aki jótékony célra kért aláírást Erling Haalandtól a Manchester City és a Borussia Dortmund kedd esti Bajnokok Ligája-találkozója után.

Kapcsolódó
Nem hiszed el, miért rohanta le Haalandot a partjelző a meccs után
Meg tudjuk érteni, bár így is fura a jelenet elsőre.

A román partjelző, Octavian Sovre a lefújást követően az öltözőfolyosón megkérte a német klub norvég csatárát, hogy írjon alá neki egy sárga lapot, és – bár a helyzet egyáltalán nem volt szokványos – a 20 éves játékos eleget is tett a kérésnek.

Sovre csütörtökön elárulta, régóta gyűjt aláírásokat különböző sportolóktól – jelenleg nagyjából 250-nél tart –, és az eladásukból befolyó összeget egy autistákat támogató szervezetnek ajánlja fel.

Kapcsolódó
Kiderült, mekkora szíve van a Haalandtól autogramot kért partjelzőnek
A román asszisztens elárulta, egy autistákat támogató szervezetet segít így.

Az SOS Autism vezetője, Simona Zlibut elmondta, nagyon hálásak a partjelzőnek a segítségért, amely nélkül nem tudnának működni.

Az európai szövetség (UEFA) csütörtöki állásfoglalása szerint elfogadhatatlan és méltatlan, hogy a mérkőzések hivatalos személyei aláírást kérjenek a futballistáktól, a román szövetség pénteki határozata nyomán pedig Sovre kimarad vasárnap az Universitate Craiova-CFR Cluj találkozó játékvezetői hármasából.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!