Nemzetközi foci

Eltiltották a partjelzőt, aki aláírást kért Haalandtól

Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) eltiltotta hétvégi mérkőzésétől azt a játékvezető-asszisztenst, aki jótékony célra kért aláírást Erling Haalandtól a Manchester City és a Borussia Dortmund kedd esti Bajnokok Ligája-találkozója után.

Kapcsolódó
Nem hiszed el, miért rohanta le Haalandot a partjelző a meccs után
Meg tudjuk érteni, bár így is fura a jelenet elsőre.

A román partjelző, Octavian Sovre a lefújást követően az öltözőfolyosón megkérte a német klub norvég csatárát, hogy írjon alá neki egy sárga lapot, és – bár a helyzet egyáltalán nem volt szokványos – a 20 éves játékos eleget is tett a kérésnek.

Sovre csütörtökön elárulta, régóta gyűjt aláírásokat különböző sportolóktól – jelenleg nagyjából 250-nél tart –, és az eladásukból befolyó összeget egy autistákat támogató szervezetnek ajánlja fel.

Kapcsolódó
Kiderült, mekkora szíve van a Haalandtól autogramot kért partjelzőnek
A román asszisztens elárulta, egy autistákat támogató szervezetet segít így.

Az SOS Autism vezetője, Simona Zlibut elmondta, nagyon hálásak a partjelzőnek a segítségért, amely nélkül nem tudnának működni.

Az európai szövetség (UEFA) csütörtöki állásfoglalása szerint elfogadhatatlan és méltatlan, hogy a mérkőzések hivatalos személyei aláírást kérjenek a futballistáktól, a román szövetség pénteki határozata nyomán pedig Sovre kimarad vasárnap az Universitate Craiova-CFR Cluj találkozó játékvezetői hármasából.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik