Nemzetközi foci bajnokok ligája

Kiderült, mekkora szíve van a Haalandtól autogramot kért partjelzőnek

Jótékony célra kért a mérkőzés egyik asszisztense autogramot Erling Haalandtól a Manchester City és a Borussia Dortmund kedd esti labdarúgó Bajnokok Ligája-találkozója után, írta az MTI.

Kapcsolódó
Nem hiszed el, miért rohanta le Haalandot a partjelző a meccs után
Meg tudjuk érteni, bár így is fura a jelenet elsőre.

A román partjelző, Octavian Sovre a lefújást követően, az öltözőfolyosón megkérte a német klub norvég sztárcsatárát, hogy írjon alá neki egy sárga lapot, és – bár a helyzet egyáltalán nem volt szokványos – a 20 éves játékos eleget is tett a kérésnek.

Az asszisztens csütörtökön elárulta, hogy régóta gyűjt aláírásokat különböző sportolóktól – jelenleg nagyjából 250-nél tart –, és az eladásukból befolyó összeget egy autistákat támogató szervezetnek ajánlja fel.

Az SOS Autism vezetője, Simona Zlibut a Gsp.ro portálnak elmondta, nagyon hálásak a bírónak a segítségért, amely nélkül nem tudnának működni.

Sovre közölte, hogy Lionel Messitől kilenc autogramot kapott, amikor tudatta az argentin sztárral, hogy jótékony célra kér tőle aláírást.

A keddi negyeddöntős összecsapást a City nyerte 2-1-re.

Az UEFA szerint ugyanakkor elfogadhatatlan és méltatlan, hogy a mérkőzések hivatalos személyei aláírást kérjenek a futballistáktól, és ezt a véleményét – Roberto Rosettinek, a játékvezetői bizottság vezetőjének levelén keresztül – közölte is a bírói csapatokkal.

„Az UEFA törekvése az, hogy önöket ugyanúgy tiszteljék, mint a játékosokat, és önök segítik ezt a törekvést azzal, hogy sportosak, tisztelettudóak és profik” – írta Rosetti.

Ha azt akarják, hogy ugyanúgy tiszteljék önöket, mint a játékosokat, miért kérnének autogramot vagy egy mezt? Ők is kérnek önöktől? Ez egyszerűen elfogadhatatlan, ez méltóság kérdése. És ne feledkezzünk meg az UEFA-mérkőzéseken működő televíziós kamerákról: ezek mindent láttatnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik