Nemzetközi foci bajnokok ligája

Navas szenzációs teljesítménye nélkül Mbappéból és Neymarból sem lett volna hős

SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Visszavágott a PSG a tavalyi BL-döntőben elszenvedett vereségért, miután 3-2-re győzött a Bayern elleni negyeddöntő müncheni felvonásán.

Kapcsolódó
Kikapott hazai pályán a Bayern München, könyörtelen volt a PSG
Kétgólos hátrányt dolgozott le a BL-címvédője, de ez sem volt elég.

A győzelemben főszerepet játszott a két gólt szerző Kylian Mbappé, valamint a két gólpasszt is kiosztó Neymar, de nem szabad elmenni szó nélkül Keylor Navas teljesítménye mellett. A párizsiak Costa Rica-i kapusa tíz védést mutatott be a címvédő ellen, így a Barcelona elleni nyolcaddöntő visszavágója után ismét jelezte, hogy számíthatnak rá a társak.

BL-negyeddöntőben utoljára a Bayernt erősítő Manuel Neuer volt képes tíz védést összehozni a Real elleni 2017-es párharcban, ennél több védése pedig a 2003-2004-es idény óta egyetlen kapusnak sem volt a legjobb nyolc között.

A 34 éves Navas a Real Madriddal már nyert három BL-t (2016, 2017, 2018), és a győztes mentalitása sokat érhet a PSG-nek, amely még nem nyerte meg soha az első számú európai kupasorozatot.

Kapcsolódó
A kapus, aki örökre hálás lehet azért, hogy elromlott a faxgép
Keylor Navas többek között Messi büntetőjének kivédésével akadályozta meg, hogy a Barca ismét csodát tegyen a PSG ellen. Costa Rica nemzeti hőse hiába nyert három BL-t a Reallal, sokszor tűnik alulértékelt futballistának, pedig a Barcelona ellen ismét megmutatta, hogy a BL az ő terepe.
Olvasói sztorik