Nemzetközi foci

Úgy repült bele ellenfelébe egy focista, hogy az a levegőben megpördülve ért földet

Az Észak- és Közép-amerikai, Karibi Labdarúgó-szövetségek Konföderációja (CONCACAF) Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntőknél jár a sorozat. Magyar idő szerint csütörtökön hajnalban látogatott a Costa Rica-i Saprissához az amerikai Philadelphia Union.

A lengyel Kacper Przybylko góljával a vendégek szereztek vezetést, majd később győzelmet is, azonban nem erről maradt emlékezetes az összecsapás. A hosszabbítás utolsó percében Kai Wagner blokkolt egy beadást, sőt össze is gyűjtötte a lecsorgót, amikor nagy meglepetésben volt része. Méterekről, páros lábbal érkezett Ricardo Blanco, aki ellenfele lábát találta telibe, Wagner pedig hatalmasat perdülve nyekkent a földön. Az indulatok elaszabdultak, a salvadori Cornejo Melendez játékvezető ráadásul csak sárga lapot adott.

A norvég Dagbladet az egyik futballistát is megszólította a meccsről, mivel Jakob Glesnes személyében honfitársuk is érintett volt. A philadelphiai csapat jobbhátvédje nagyon dühösen nyilatkozott a sárga lap miatt.

Borzalmas volt a bíró, az egész meccsen túl sokszor engedte a durvaságot, aminek ez lett a vége. Simán eltörhetett volna a lába a belépő miatt.

Egyébként a Saprissa is előhúzott egy csúnya belépőt, ahol pont Blancóra csúsztak rá, a két csapat aligha barátkozott össze a mérkőzés alatt. Az viszont helytálló megállapításnak tűnik, hogy a játékvezető nem tudta kézben tartani a meccset.

A BL-nyolcaddöntő visszavágóját április 15-én rendezik majd.

Olvasói sztorik