Élő Nemzetközi foci

Simán hozta hazai meccsét a Real, nehezen a ManCity

GABRIEL BOUYS / AFP
GABRIEL BOUYS / AFP
A várakozásoknak és az esélyeknek megfelelően mindkét keddi Bajnokok Ligája-negyeddöntőn hazai győzelem született. A Real Madrid az első félidőben kihasználta a liverpooli védelem hibáit, végül 3-1-re nyert. A Manchester City 2-1-re verte a Dortmundot – az idegenbeli gólok még sokat érhetnek.

Real Madrid – Liverpool 3-1

A 2018-as Bajnokok Ligája-finálé óta először találkozott egymással a két csapat, és ugyan Jürgen Klopp azt mondta, nem vágyik bosszúra a három évvel ezelőtti vereségért, még ha ez is lett volna a célja, a védelem már az első félidőben keresztülhúzta a számításait.

A hazaiak a 27. percben szereztek vezetést, Toni Kroos hosszú ívelését Vinícius Júnior két védő között mellel átvette, majd 15 méterről nem hibázott (1-0).

A 36. percben jött az újabb gól, Kroos indítását ezúttal Trent Alexander-Arnold elfejelte, de középre, éppen Marco Asensióhoz, aki előbb átemelte Alisson kapust, majd közelről a hálóba terelte a labdát (2-0).

Az első félidőt kapura lövés nélkül befejező angolok agilisebben kezdték a második játékrészt, és az 51. percben össze is jött a szépítés: Georginio Wijnaldum remek szólója után Diogo Jota lőhetett, de a labda levágódott a védőkről, pont Mohamed Szalah elé, aki a léc segítségével betalált (2-1).

Feléledt a Liverpool, de mire egyenlíthetett volna, Vinícius Júnior újabb gólt szerzett, beállítva a 3-1-es végeredményt.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés

Real Madrid (spanyol) – Liverpool FC (angol) 3-1 (2-0)
Madrid, Alfredo Di Stéfano Stadion, zárt kapuk
v.: Felix Brych (német)
Real Madrid: Courtois – Lucas Vázquez, Éder Militao, Nacho, F. Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Asensio (Valverde, 70.), Benzema, Vinícius Júnior (Rodrygo, 85.)
Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, N. Phillips, Kabak (Firmino, 81.), A. Robertson – Wijnaldum, Fabinho, N. Keita (Thiago Alcantara, 42.) – Szalah, Diogo Jota (Shaqiri , 81.), Mané
gól: Vinicius (27., 65.), M. Asensio (36.), illetve Szalah (51.)

Manchester City – Dortmund 2-1

A Premier League-ben listavezető Manchester City Kevin De Bruyne 19. percben szerzett találatával szerzett vezetést a Dortmund ellen (1-0).

Úgy tűnt, ez elég is lesz a győzelemhez, azonban a 84. percben Marco Reus kiegyenlített (1-1).

De nem volt vége a fordulatoknak, a 90. percben Phil Foden is betalált, így az angolok mégis előnnyel várhatják a visszavágót (2-1).

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés

Manchester City (angol) – Borussia Dortmund (német) 2-1 (1-0)
Manchester, Etihad Stadion, zárt kapuk
v.: Ovidiu Hategan (román)
Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Cancelo – Rodri, Gündogan – Mahrez, De Bruyne, Foden – Bernardo Silva (Gabriel Jesus, 59.)
Dortmund: Hitz – Morey (Meunier, 81.), Akanji, Hummels, R. Guerreiro – Bellingham, Emre Can, Dahoud (Delaney, 81.) – Knauff (G. Reyna, 63.), Haaland, M. Reus
gól: De Bruyne (19.), Foden (90.), illetve Reus (85.)

Viníciusszal nem bírt a Liverpool, nyert a ManCity is

Hazai győzelmekkel kezdődtek meg a Bajnokok Ligája negyeddöntői: a Real Madrid a duplázó Vinícius Junior vezetésével 3-1-re verte a Liverpoolt, míg a Manchester City 2-1-re győzött a Dortmund ellen. Az idegenbeli gólok még sokat érhetnek.

Vinicus 3-1

A szögletből remekül kontrázott a Real, de Marco Asensio nem tudott centerezi, Alexander-Arnold szögletre mentett. De a gólt nem úszta meg a Liverpool: Modric passzát Vinicus vágta a hálóba (3-1).

Mi maradt ki!?

Robertson, Jota és Mané volt a labda útja, de Mendy az utolsó pillanatban menteni tudott.

Szalah 2-1!

Hopp, egy váratlan kontra: Wijnaldum szenzációsan lódult meg, labdáját Jota egy csel után kapura lőtte volna, de a labda elakadt a védőkön, Szalah éppen arra járt, és a léc segítségével bevágta (2-1).

Félidő

Gyenge Liverpool, biztosan vezető Real Madrid itt… de hazai előny van Manchesterben is, ahol a City 1-0-ra vezet a Dortmund ellen.

Elképesztő védelem

Újabb nagy helyzet, Kabak ügyetlenkedésével ismét Asensio került helyzetbe, de nem találta el a kaput.

Klopp cserél

Keita helyére Thiago Alcantara állt be a vendégeknél.

Marco Asensio 2-0!

Borzalmas a liverpooli védelem, ezúttal egy hosszú indítást Alexander-Arnold egyszerűen odafejelt Marco Asensio elé, aki köszönte a ziccert (2-0).

Vinicius nagyon él

Előbb Benzema próbált meg tizenegyest kiharcolni, aztán az újabb Vinicius-lövés újabb szögletet eredményezett.

Vinicus 1-0!

Vinicius kapott jó labdát, a hosszú ívelést szépen átvette mellel, és 15 méterről nem hibázott – vezet a Real (1-0).

Csak a szögletek

Benzema iramodott meg, de lövését blokkolta a védő Kabak.

Közben Manchesterben...

Az este másik negyeddöntőjén közben megszerezte a vezetést a Manchester City: a 19. percben Kevin De Bruyne volt eredményes a Dortmund ellen (1-0).

Vinicius helyzetecskéje

Mendy befűzte a védőjét bal oldalon, lágy beadását Vinicius sem tudta erővel megfejelni, így a labda a bal kapufa mellé pattogott.

Olvasói sztorik