Nemzetközi foci

Dühöng az ellenfél, mert két vitatott esetből is a Barca jött ki jól

Pau BARRENA / AFP
Pau BARRENA / AFP

A végére hagyta a döntést a Barcelona, de Ousmané Dembélé góljával végül 1-0-ra legyőzte a Valladolidot, és ezzel ismét nyílttá tette a bajnoki címért zajló versenyfutást.

Kapcsolódó

A meccs után a Valladolid játékosai és edzője két eset miatt is kritizálták a játékvezetők, az egyik Jordi Alba kezezése, amely után szerintük büntetőt kellett volna kapniuk.

A Barca balhátvédje a saját 16-osán belül vezette a labdát, de a Valladolid egyik játékosa úgy kapott bele, hogy a labda eltalálta Jordi Alba jobb kezét. Szándékosságról nem lehet beszélni, de láttunk már ilyenért büntetőt, most azonban Santiago Jaime Latre játékvezető nem érezte indokoltnak, hogy befújja a 11-est.

A Marca által megszólaltatott szakértő, Juan Andujar Oliver azt mondta, Jaime Latre jó döntést hozott, amikor nem ítélt büntetőt. A Twitter ennek ellenére tele van olyan képekkel, ahol Jordi Albából kosárlabdázót csináltak a kezezés miatt.

A másik vitatott eset Óscar Plano 79. percben történt kiállítása, amikor hátulról buktatta Dembélét, és egyből piros lapot kapott, ami a visszajátszás alapján valóban túl szigorú ítéletnek tűnik.

A Barca mindenesetre kihasználta az emberelőny, és úgy várhatja a Real elleni hétvégi rangadót, hogy már csak egy pont a hátránya az éllovas Atlético mögött.

A kiemelt képen a Valladolid edzője, Sergio González látható.

Olvasói sztorik