Nemzetközi foci

Nagyon nehéz választás elé állították a Liverpoolt

KISBENEDEK Attila / AFP
KISBENEDEK Attila / AFP

Az Egyiptomi Labdarúgó Szövetség (EFA) hivatalos levélben fordult a Liverpool labdarúgócsapatának vezetőségéhez, hogy engedje el a tokiói olimpiára Mohamed Szalah-t, írta az MTI.

Kapcsolódó
Versenyt fut az idővel, lemaradhat az Eb-ről a Manchester United játékosa
A térdsérülést szenvedett Anthony Martialról még nincsenek jó hírek.

Savki Garib, az egyiptomi U23-as labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya már novemberben jelezte, hogy az idénre halasztott játékokon Szalah-val is számolna az együttesenként engedélyezett három túlkoros egyikeként. Akkor azt mondta, a játékos szerepvállalásával megnőne az esélye annak, hogy az egyiptomi válogatott érmet szerez. Példaként említette Neymart, akivel a brazilok Rio de Janeiróban olimpiai bajnokok lettek.

Ha ilyen játékos is van a keretedben, a célok megváltoznak

– fogalmazott a szakvezető még az ősszel.

A tokiói férfi futballtorna a hivatalos megnyitó előtt egy nappal, július 22-én kezdődik és augusztus 7-ig tart. A Premier League következő idénye augusztus 14-én startol, így olimpiai részvétele esetén Szalah lemarad a liverpooliak felkészülésének egy részéről, illetve akár a szezonkezdetről is.

Ahmed Megahed, az EFA elnöke egy televíziós interjúban beszélt arról, hogy tájékoztatták a Liverpool vezetését, és az angolok már közölték, hogy egyeztetnek a játékossal. Az egyiptomi futballelnök biztos abban, hogy Szalah szívesen viselné a válogatott mezét Tokióban, de mint hangsúlyozta, nemcsak rajta múlik, hogy ezt megteheti-e.

A 28 éves csatár ott volt a 2012-es londoni olimpián, amelyen három góllal segítette a negyeddöntőbe jutó csapatát. A 2016-os játékokra nem jutott ki Egyiptom.

Az afrikai ország labdarúgó-válogatottjának legjobb eredménye két negyedik hely, amelyet az 1928-as amszterdami és az 1964-es tokiói olimpián harcolt ki.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik