Nemzetközi foci

Kisebb vagyonért kelt el Ronaldo csapatkapitányi karszalagja

PEDJA MILOSAVLJEVIC / AFP
PEDJA MILOSAVLJEVIC / AFP

Hihetetlen körülmények között ért véget a Szerbia–Portugália labdarúgó világbajnoki selejtező: a 93. percben, 2-2-es állásnál Cristiano Ronaldo került helyzetbe, lövése nyomán a labda átjutott a gólvonalon (a visszajátszás tanúsága szerint), a becsúszó védő, Stefan Mitrovic onnan vágta ki.

Kapcsolódó
Elvették a győztes gólját, Cristiano Ronaldo kikelt önmagából
A pályáról lefelé menet földhöz vágta a csapatkapitányai karszalagját.

A játékvezető azonban nem adta meg a gólt. Ronaldo a meccs után azt nyilatkozta, ezzel egy egész nemzetet megkárosítottak.

A karszalag ott hevert a földön, majd szerb oldalról valaki összeszedte, nemrég pedig egy nemes célt szolgálva árverésre bocsájtották. Egy mindössze hat hónapos kisfiú, Gavril Djurdjevic gerinc eredetű izomsorvadásban (SMA) szenved, és ennek a gyógykezelése nagyjából 700-800 millió forintnak megfelelő összegbe kerül, az árverésből befolyt pénzt pedig a gyermek családja kapja meg.

Ronaldo csapatkapitányi karszalagja végül 63.7 ezer euróért (nagyjából 23 millió forint) kelt el – számolt be az nso.hu. Ha Ronaldo kipótolná a hiányzó összeget, minden bizonnyal imába foglalnák a nevét Szerbiában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik