PEDJA MILOSAVLJEVIC / AFP
Nemzetközi foci sport

Kisebb vagyonért kelt el Ronaldo csapatkapitányi karszalagja

Hihetetlen körülmények között ért véget a Szerbia–Portugália labdarúgó világbajnoki selejtező: a 93. percben, 2-2-es állásnál Cristiano Ronaldo került helyzetbe, lövése nyomán a labda átjutott a gólvonalon (a visszajátszás tanúsága szerint), a becsúszó védő, Stefan Mitrovic onnan vágta ki.

Kapcsolódó
Elvették a győztes gólját, Cristiano Ronaldo kikelt önmagából
A pályáról lefelé menet földhöz vágta a csapatkapitányai karszalagját.

A játékvezető azonban nem adta meg a gólt. Ronaldo a meccs után azt nyilatkozta, ezzel egy egész nemzetet megkárosítottak.

A karszalag ott hevert a földön, majd szerb oldalról valaki összeszedte, nemrég pedig egy nemes célt szolgálva árverésre bocsájtották. Egy mindössze hat hónapos kisfiú, Gavril Djurdjevic gerinc eredetű izomsorvadásban (SMA) szenved, és ennek a gyógykezelése nagyjából 700-800 millió forintnak megfelelő összegbe kerül, az árverésből befolyt pénzt pedig a gyermek családja kapja meg.

Ronaldo csapatkapitányi karszalagja végül 63.7 ezer euróért (nagyjából 23 millió forint) kelt el – számolt be az nso.hu. Ha Ronaldo kipótolná a hiányzó összeget, minden bizonnyal imába foglalnák a nevét Szerbiában.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!