vándi-Szabó Balázs / 24.hu
Nemzetközi foci sport

Kinyitotta a szurkolók előtt a kaput az UEFA az Európa-bajnokságra

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága úgy döntött, az idei Eb-n is ötöt cserélhetnek majd a válogatottak.

Kapcsolódó
Csak azok mehetnek a budapesti Eb-meccsekre, akik be vannak oltva
Az UEFA már korábban jelezte: aki nem tudja biztosítani, hogy lesznek szurkolók a stadionokban, az elveszítheti a rendezési jogot.

A koronavírus-járvány által sújtott szezonban a játékosok munkaterhelésének kiegyensúlyozására szolgáló intézkedések az UEFA Nemzetek Ligája döntőire és rájátszásra is vonatkoznak, közölte az UEFA.

A testület szintén jóváhagyta az UEFA-fennhatósága alá tartozó nemzetközi kupa- és válogatott mérkőzéseknek otthont adó helyszínek 30 százalékos korlátjának feloldását. Ez azt jelenti, hogy minden esetben a rendező dönthet arról, hogy mennyi nézőt enged be.

Azaz ha a helyi szabályozás is megengedi, akkor több néző tekintheti meg a helyszínen az Európa-bajnokság meccseit.

Az Eb-t a kontinens 12 városában, köztük Budapesten rendezik meg június 11. és július 11. között. A magyar fővárosban három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek, Marco Rossi válogatottja a Puskás Arénában fogadja a címvédő portugál és a világbajnok francia csapatot, Münchenben pedig a németek vendége lesz.

Az UEFA végrehajtó bizottsága nem szavazott a Bajnokok Ligája 2024-ben életbe lépő reformjáról, így arról a következő, április 19-i ülésről születhet döntés.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!