Nemzetközi foci

Kinyitotta a szurkolók előtt a kaput az UEFA az Európa-bajnokságra

vándi-Szabó Balázs / 24.hu
vándi-Szabó Balázs / 24.hu

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága úgy döntött, az idei Eb-n is ötöt cserélhetnek majd a válogatottak.

Kapcsolódó
Csak azok mehetnek a budapesti Eb-meccsekre, akik be vannak oltva
Az UEFA már korábban jelezte: aki nem tudja biztosítani, hogy lesznek szurkolók a stadionokban, az elveszítheti a rendezési jogot.

A koronavírus-járvány által sújtott szezonban a játékosok munkaterhelésének kiegyensúlyozására szolgáló intézkedések az UEFA Nemzetek Ligája döntőire és rájátszásra is vonatkoznak, közölte az UEFA.

A testület szintén jóváhagyta az UEFA-fennhatósága alá tartozó nemzetközi kupa- és válogatott mérkőzéseknek otthont adó helyszínek 30 százalékos korlátjának feloldását. Ez azt jelenti, hogy minden esetben a rendező dönthet arról, hogy mennyi nézőt enged be.

Azaz ha a helyi szabályozás is megengedi, akkor több néző tekintheti meg a helyszínen az Európa-bajnokság meccseit.

Az Eb-t a kontinens 12 városában, köztük Budapesten rendezik meg június 11. és július 11. között. A magyar fővárosban három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek, Marco Rossi válogatottja a Puskás Arénában fogadja a címvédő portugál és a világbajnok francia csapatot, Münchenben pedig a németek vendége lesz.

Az UEFA végrehajtó bizottsága nem szavazott a Bajnokok Ligája 2024-ben életbe lépő reformjáról, így arról a következő, április 19-i ülésről születhet döntés.

Olvasói sztorik