Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldo szemben állt a kapussal, kétszer is lőhetett, mégsem lett gól belőle

JOHN THYS / AFP
JOHN THYS / AFP

Hátrányból fordítva nyert Luxemburgban 3-1-re Portugália a világbajnoki selejtezősorozatban, a győztes gólt az a Cristiano Ronaldo szerezte, aki hét találatra van attól, hogy megdöntse a válogatott találatok világrekordját – jelenleg az iráni Ali Daei vezet, ő 109 gólig jutott.

Kapcsolódó
Vb-selejtező: Ronaldo gólját most nem vették el, a Fradi-játékos döntött
Hengereltek a belgák, Gareth Bale gólpasszt adott, a törökök pedig kétgólos előnyből sem tudtak nyerni.

Ronaldo a hátrányát már a luxemburgiak elleni mérkőzésen tovább csökkenthette volna, azonban rá nem jellemző módon kihagyott egy óriási ziccert. A 78. percben egy hazai védő tette haza felelőtlenül a labdát, a portugál klasszis így többméteres előnyben volt és szemtől szemben állt Anthony Morisszal, a végig remekül teljesítő kapus azonban védett, majd Ronaldo a kipattanót sem tudta értékesíteni – betalált aztán ugyan, de lesről, így nem adták meg azt a gólt.

Portugália három fordulót követően vezeti a csoportját, Luxemburg mellett Azerbajdzsánt győzte le, Szerbiával pedig 2-2-es döntetlent játszott, igaz, akkor Ronaldótól elvettek egy győztes gólt: a labda centikkel áthaladt a gólvonalon, de ezt a játékvezető és az asszisztens sem látta rendesen, és nem volt a segítségükre semmilyen technika.

Kapcsolódó
Az UEFA hárítja a felelősséget Cristiano Ronaldo dührohama miatt
Az európai szövetség szerint a pandémia is közrejátszott, de a válogatottak is
Olvasói sztorik