Srdjan Stevanovic/Getty Images
Nemzetközi foci sport

Az UEFA hárítja a felelősséget Cristiano Ronaldo dührohama miatt

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szerint elkerülhető lett volna Cristiano Rolando szombati dührohama, írja az MTI.

Kapcsolódó
Elvették a győztes gólját, Cristiano Ronaldo kikelt önmagából
A pályáról lefelé menet földhöz vágta a csapatkapitányai karszalagját.

A portugálok csapatkapitánya azt követően kapott reklamálásért sárga lapot, hogy 2-2-es állásnál, a hosszabbításban a televíziós felvételek tanúsága szerint érvényes gólt szerzett. A visszafutó Stefan Mitrovic viszont becsúszva elrúgta a labdát, a holland játékvezető, Danny Makkelie azonban nem adta meg a találatot. A játékvezető maga is elismerte a hibát, az A Bola portugál lapban kért elnézést Fernando Santos szövetségi kapitánytól és a portugál válogatottól.

Az UEFA álláspontja szerint a szerb és portugál szövetségnek kellett volna megegyeznie abban, hogy a világbajnoki selejtezőn legyen gólvonal-technológia. Mivel azonban erre nem került sor, a Juventus sztárja hiába szerzett gólt a hajrában.

A kvalifikációs mérkőzéseken a gólvonal-technológia használatáról minden találkozón a hazai csapat dönt. Ha szeretnék használni, a vendégcsapat írásos beleegyezésére is szükség van

– áll az UEFA hétfői közleményében.

Az európai szövetsé állásfoglalása szerint a pandémia miatt lehetetlen lett volna időben telepíteni minden helyszínre a rendszert, erről pedig a nemzetközi szövetséget (FIFA) is tájékoztatta még januárban.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!