Nemzetközi foci

Az UEFA hárítja a felelősséget Cristiano Ronaldo dührohama miatt

Srdjan Stevanovic/Getty Images
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szerint elkerülhető lett volna Cristiano Rolando szombati dührohama, írja az MTI.

Kapcsolódó
Elvették a győztes gólját, Cristiano Ronaldo kikelt önmagából
A pályáról lefelé menet földhöz vágta a csapatkapitányai karszalagját.

A portugálok csapatkapitánya azt követően kapott reklamálásért sárga lapot, hogy 2-2-es állásnál, a hosszabbításban a televíziós felvételek tanúsága szerint érvényes gólt szerzett. A visszafutó Stefan Mitrovic viszont becsúszva elrúgta a labdát, a holland játékvezető, Danny Makkelie azonban nem adta meg a találatot. A játékvezető maga is elismerte a hibát, az A Bola portugál lapban kért elnézést Fernando Santos szövetségi kapitánytól és a portugál válogatottól.

Az UEFA álláspontja szerint a szerb és portugál szövetségnek kellett volna megegyeznie abban, hogy a világbajnoki selejtezőn legyen gólvonal-technológia. Mivel azonban erre nem került sor, a Juventus sztárja hiába szerzett gólt a hajrában.

A kvalifikációs mérkőzéseken a gólvonal-technológia használatáról minden találkozón a hazai csapat dönt. Ha szeretnék használni, a vendégcsapat írásos beleegyezésére is szükség van

– áll az UEFA hétfői közleményében.

Az európai szövetsé állásfoglalása szerint a pandémia miatt lehetetlen lett volna időben telepíteni minden helyszínre a rendszert, erről pedig a nemzetközi szövetséget (FIFA) is tájékoztatta még januárban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik