Nemzetközi foci

Beteg kisfiún segítene Ronaldo karszalagja, de csalók zavarták meg az árverést

JOHN THYS / AFP
JOHN THYS / AFP

Bár a Cristiano Ronaldo által dühösen elhajított csapatkapitányi karszalagot egy nemes cél érdekében árverésre bocsátották, ezzel kapcsolatban felháborító esetről számolt be a Szabad Magyar Szó.

Kapcsolódó
Beteg kisfiúval tett jót a dührohamot kapó Ronaldo
Érvényes gólt vettek el tőle, földhöz vágta a karszalagját, amit most elárvereznek.

A tervek szerint a bevételt egy mindössze hat hónapos kisfiú, Gavril Djurdjevic gerinc eredetű izomsorvadásának (SMA) gyógykezelésére fordítanák, ezért nagyon boldogok voltak a szervezők, amikor beindult az árverés és elkezdtek röpködni a milliós ajánlatok.

A lap szerint szerda reggel nem sokkal nyolc óra előtt 1,28 milliárd dinárig (10,8 millió euró) jutott a licit, azonban az aukciós portál ezt gyanúsnak találta.

A vizsgálódás során legalább kétszáz licit ment a kukába, ugyanis a licittevőnek esze ágában se volt annyit fizetni a karszalagért, és ezzel hozzájárulni egy beteg gyermek mielőbbi gyógyulásához.

Jovan Simic, az Együtt az életért alapítója a Twitteren közölte, hogy nagyon sok hamis ajánlatot töröltek, és megállapították, hogy a hatmillió dináros (55 ezer euró) ajánlat eddig a legmagasabb.

A Limundo is reagált, s jelezték, hogy még személyiségellenőrző mechanizmust bevezettek, s amennyiben a licitáció győztese nem fizeti be az összeget, bűnvádi feljelentést tesznek ellene.

Nehéz bármit is mondani… Valakik szórakoztak, szörnyen csalódott vagyok. Még ha gyerekek csinálták volna, akik nem érzik át a helyzetünket. Nem tudom elképzelni, hogy felnőtt és értelmes ember képes ilyenre

– mondta az édesanya, Nevena Djurdjevic.

Olvasói sztorik