Nemzetközi foci

„A szívem megállt” – rangadókról maradhat le az Andorra ellen sérült Lewandowski

Rafal Oleksiewicz/PressFocus/MB Media/Getty Images
Rafal Oleksiewicz/PressFocus/MB Media/Getty Images

Kihagyja az angolok elleni idegenbeli rangadót Robert Lewandowski, a magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő lengyel labdarúgó-válogatott sztárja. Az elmúlt évben a világ legjobb játékosának választott csatár

térdérülés miatt nem lehet ott szerdán este a Wembley Stadionban.

A Bayern München 32 éves támadója jól kezdte a selejtezőket: múlt csütörtökön a Puskás Arénában ő szerezte csapata harmadik gólját a 3-3-as döntetlenre végződött összecsapáson, majd vasárnap duplázott az Andorra ellen 3-0-ra megnyert mérkőzésen, de a 63. percben le kellett cserélni.

Kapcsolódó
„A világ legjobb játékosa kell ahhoz, hogy megverjük Andorrát”
A lengyeleket nem nyűgözte le az Andorra elleni teljesítmény, Robert Lewandowski ráadásul nem is játszhat az angolok elleni csoportrangadón.

A lengyel szövetség beszámolója szerint a Bundesliga góllövőlistáját 26 forduló után 35 találattal vezető csatárra öt-tíz nap pihenő vár, így a Bayern Münchennél szívhatják a fogukat:

  • erősen kérdésessé vált a játéka a német élvonal szombati rangadóján, amikor a címvédő Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik csapatához, a második helyen álló RB Leipzighez látogat,
  • és veszélyben van számára a a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő első meccse is, azt ugyanis jövő szerdán rendezik.

A szívem megállt

– mondta a német RTL stúdiójában ülő Uli Hoeness, a Bayern München tiszteletbeli elnöke, amikor azt látta, hogy jegelik a lengyel csatár lábát a kispadon az Andorra elleni mérkőzés alatt.

Olvasói sztorik