Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci sport

Magyarellenes rigmusok miatt kapott büntetést a román futballcsapat

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat panasza alapján ötezer lejes bírságot szabott ki az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) a FC Petrolul Ploiesti csapatának a Román Kupa negyeddöntőjén tanúsított magyarellenesség miatt, írta a Maszol.ro portál.

Kapcsolódó
Csak azok mehetnek a budapesti Eb-meccsekre, akik be vannak oltva
Az UEFA már korábban jelezte: aki nem tudja biztosítani, hogy lesznek szurkolók a stadionokban, az elveszítheti a rendezési jogot.

Március 4-én a Sepsi OSK 1-0-ra legyőzte a FC Petrolul Ploiestit, így bejutott a Román Kupa elődöntőjébe. A román csapat szurkolótábora végig magyarellenes obszcén rigmusokat kiabált, valamint öngyújtók és pénzérmék bedobálásával félbe is szakították a mérkőzést.

A CNCD szerint a román szurkolók xenofób megnyilvánulásukkal megsértették a magyarok emberi méltósághoz való jogát, nyilvánvaló etnikai alapú megkülönböztetés, rasszizmus történt, amely a diszkrimináció egyik súlyos formája.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!