Nemzetközi foci

Agyeldobós meccsel indult az európai vb-selejtező

ONUR COBAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
ONUR COBAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Ha olyan lesz az európai világbajnoki selejtezősorozat, mint amilyen a török-holland meccs volt, akkor elég nagy izgalmak várnak ránk.

A törökök, akik a Nemzetek Ligájában kétszer is kikaptak a magyar válogatottól, meglepetésre három góllal is vezettek valamivel több, mint egy félidőnyi játék után – két furcsán pattanó lövés és egy tizenegyes akadt be. Hollandia azonban az utolsó negyed órába lépve mindössze másfél perc különbséggel szerzett két gólt, de Yilmaz remek szabadrúgásgóljával eldöntötte a meccset Törökország és 4-2-re nyert úgy, hogy vendég oldalról Depay kihagyott még egy tizenegyest a legvégén.

A Lille-ben játszó Yilmaz egyébként három találattal zárta a mérkőzést. Hogy ez mekkora szó, arra természetesen van egy Opta-statisztika: legutóbb Klaus Allofs szerzett mesterhármast tétmeccsen a hollandok ellen, még 1980-ban.

Burak Yilmaz mindent eldöntő gólja:

A csoportban a lettek, a norvégok, a montenegróiak és Gibraltár szerepel még. A magyar válogatott csütörtökön kezd, hazai pályán fogadja Lengyelországot.

1. forduló, G csoport

Törökország-Hollandia 4-2 (2-0)
gólszerzők: Yilmaz (15., 34., 81. – a másodikat tizenegyesből), Calhanoglu (46.), illetve Klaasen (75.), L. de Jong (76.)

Olvasói sztorik