Nemzetközi foci

Lewandowskinak tetszik a magyar válogatott, de nyerni jönnek

CHRISTOF STACHE / AFP / POOL
CHRISTOF STACHE / AFP / POOL

Érdekesen hangolt a világbajnoki selejtezősorozatra a csütörtökön Budapesten vendégeskedő Lengyelország: ugyan az Európa-bajnokságra kijutott a csapat, ezt követően mégis menesztették Jerzy Brzeczeket, akit korábban a Videotont is irányító Paulo Sousa követett a szövetségi kapitányi poszton. A portugálnak a magyarok elleni lesz az első meccse a lengyel csapattal, amellyel csak hétfőn kezdte meg az érdemi közös munkát.

Kapcsolódó
Marco Rossi: Ha azt mondanám, tudjuk, hogyan állítsuk meg Lewandowskit, idiótának tűnnék
Érdekes interjú jelent meg a magyar válogatott szövetségi kapitányával a világbajnoki selejtezősorozat kezdete előtt.

A csoportrivális sztárcsatára, a gólokat elképesztő tempóban termelő, a vb-selejtezőre is mesterhármassal hangoló Robert Lewandowski a Sportowe Faktynak elmondta, a kevés közös készülés miatt döntő lesz majd a játékosok egyéni teljesítménye, de ezzel tisztában vannak, mint ahogyan több csoportos megbeszélést tartottak már, ezen megismerhették Sousa elképzeléseit – még ha csak szóban is.

„A személyes beszélgetéseink is nagyon jó hangulatban teltek. Egyértelmű, hogy mindent tud a csapatról és a játékosokról. Tapasztalt, művelt, mellé pedig még magabiztos is” – mondta Lewandowski, aki szerint Sousa taktikája adott, most már a játékosokon múlik, ezt ebben a pár napban mennyire tudják elsajátítani. Ezután a magyar válogatottra terelődött a szó:

Stabil, jó teljesítményt nyújtottak az elmúlt időszakban, taktikailag fegyelmezettek, csak pozitívan lehet róluk beszélni.

A sérült Szoboszlai Dominik nélkül játszanak majd, aki eléggé hiányozni fog, de még így is van potenciál a csapatban. Az viszont csak rajtunk múlik, mennyire hagyjuk majd őket kibontakozni. Bízom benne, hogy a változásoknak köszönhetően hatékonyan leszünk majd, legalább hat ponttal számolok az első mérkőzéseken” – mondta Lewandowski, akit tavaly a FIFA és az UEFA is az év játékosának választott.

A lengyel válogatott Budapesten kezdi el a selejtezősorozatot, majd vasárnap Andorrát fogadja hazai pályán. Jövő héten szerdán Angliába utazik a csapat, a legfrissebb hírek szerint Lewandowski és a herthás Krzysztof Pjatek is játszhat majd – rájuk az angliai utazás után tíz nap kötelező karantén várt volna, de a lengyel miniszterelnök arra kérte Angela Merkelt, hogy a két labdarúgó esetében tegyenek kivételt.

Olvasói sztorik