Nemzetközi foci

Angliából érkezhet a City Agüero-utódja

Visionhaus / Getty Images
Visionhaus / Getty Images

Három hónap múlva jár le Sergio Agüero szerződése a Manchester Citynél, és nem úgy tűnik, mintha az angol csapat meg akarná tartani a 257 góljával klubrekordernek számító argentin csatárt.

Nemrég mi is megírtuk, hogy Spanyolországban már tényként kezelik, hogy Agüero a Barcelonában folytatja, úgyhogy egyből beindult a találgatás, ki érkezhet a City támadósorába, ha a 32 éves argentin légiós végül a váltásra szavaz.

Agüero talán leghíresebb gólja a City mezében, ami bajnoki címet ért:

A Sky Sports szerint a Southampton angol válogatott csatára, Danny Ings lehet Agüero utódja. A 28 éves Ings idén 22 bajnokin 8 gólt szerzett, az előző szezonban viszont 22 alkalommal volt eredményes, és ezzel a góllövőlista második helyén zárt, mindössze egy találattal lemaradva Jamie Vardytól.

Ings szerződése jövő nyáron jár le, emiatt jóval könnyebben mozdítható, mint az az Erling Haaland, akit, több más nagycsapattal egyetemben a City is kinézett magának, viszont 100 millió euró alatt nehezen lehetne elvinni Dortmundból.

Ha a Southampton eladná a játékost, azzal egyébként a Liverpool is jól járna, mivel a szerződésbe bekerült egy olyan kitétel, hogy Ings vételárának 20 százalékából korábbi klubja részesedik.

Olvasói sztorik