Nemzetközi foci

Az egyik spanyol lap már a Barcában látja Agüerót

Gareth Copley / POOL / AFP
Gareth Copley / POOL / AFP

Az FC Barcelona egy hete megválasztott új elnöke, Joan Laporta megállapodást kötött Sergio Agüeróval arról, hogy az argentin futballsztár nyártól a katalán csapatban folytatja pályafutását – az AS spanyol sportlap értesülése szerint.

Az újság úgy tudja, hogy a jelenleg Josep Guardiola irányította, és az angol Premier League-ben hatalmas előnnyel éllovas Manchester Cityben játszó Agüero – akinek a mostani idény végén jár le a szerződése, így ingyen távozhat – 2023 júniusáig ígérkezett el a Barcához.

Agüero a hétvégén maga is megszólalt a témában, és a Twitch-oldalán lehűtötte a kedélyeket, amikor azt írta, mindenhol csak a Barcelonáról olvas, de egyelőre még a Cityvel szeretne foglalkozni, mivel az angol klub játékosának számít.

Az AS kiemelte, hogy a háttérben született egyezség nyomán az angol klubnál 2011 óta légióskodó, 32 éves támadó csatlakozhat a válogatottban éveken át vele együtt szereplő Lionel Messihez, aki így nem fogja otthagyni a Barcát, amit korábban többször is kilátásba helyezett a hatszoros aranylabdás klasszis.

Agüero négy bajnoki címet, öt Ligakupát és egy FA Kupát nyert eddig a Cityvel, 382 tétmeccsen szerzett 256 góljával pedig ő a klub gólrekordere.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik