Ibrahimovic olyan kérdést kapott, amitől elsírta magát

Öt év után tér vissza a válogatottba, érzelmesre sikerült a sajtótájékoztatója.
Kapcsolódó cikkek

Zlatan Ibrahimovic talán a leginkább magabiztosan nyilatkozó labdarúgó napjainkban, sokszor egyes szám harmadik személyben beszél saját magáról, és a válogatottba való visszatérését követően is csak annyit írt a bejelentése mellé, hogy „az Isten visszatér”. Ezek után meglepő volt látni, hogy elérzékenyült a svéd válogatott hétfői sajtótájékoztatóján.

Kapcsolódó
Ibrahimovic rekordot döntött, a Milan talpra állt
Az elmúlt hetekben bukdácsoló csapatnak sokat érhet a firenzei fordítás.

A 39 éves svéd csatár legutóbb a 2016-os Európa-bajnokságon játszott a nemzeti csapatban, most öt év után a vb-selejtezőkre tér vissza. Ennek kapcsán ült az újságírók elé, amikor megkérdezték arról, hogy a családja hogyan fogadta, hogy ismét válogatott lesz.

Vincent [Ibrahimovic kisebbik fia] sírt, amikor eljöttem… De ez rendben van

– mondta Ibrahimovic, aki ezt követően könnyezni kezdett, a szemét törölgette, az épp kérdést feltevő újságíró is hagyott egy kis szünetet. A játékos így folytatta:

„A válogatottnál való szereplés mindig azt jelenti, hogy hátra kell hagyni a családot, ez pedig nem egyszerű. Ha van két gyereked, akik sírnak, amikor elmész, az kemény tud lenni. Ember vagyok, még akkor is, ha Superman” – mondta a csatár, hozzátéve, hogy a fiai természetesen nagyon büszkék rá, a válogatottban játszani pedig a legnagyobb dolog.

Érdekesség, de Ibrahimovicnak nincs még gólja világbajnokságon, pedig ott volt a 2002-es és a 2006-os vébén is. „Ez egy olyan dolog, amin változtatni szeretnék. Egyszerűen nem maradhatok nullán” – fogalmazott mosolyogva. „Túl messzire nézni veszélyes, a következő napra kell koncentrálnom. Ugyanakkor az alapján, ahogy ma érzem magam, ott leszek. Ha engem kérdeznek, a világ legjobbja vagyok” – tette hozzá.

Az AC Milanban a szezonban 15 bajnokin 15 gólnál járó Zlatan Ibrahimovic a válogatottban 116 mérkőzésen 62 gólt szerzett, ez utóbbi rekord. Svédország Grúziával és Koszovóval játszik a vb-selejtező első két fordulójában.