Nemzetközi foci

A francia élvonalból érkezik Gulácsiék új csapattársa

Sebastien SALOM-GOMIS / AFP
Sebastien SALOM-GOMIS / AFP

A három magyar válogatott futballistát is foglalkoztató RB Leipzig megállapodott a Strasbourggal a francia Mohamed Simakan leigazolásáról. A Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominiket és Willi Orbánt is a soraiban tudó lipcsei klub hétfőn jelentette be, hogy a 20 éves védő nyáron csatlakozik a csapathoz, a szerződése pedig 2026-ig szól.

A vételárat a Lepizig nem hozta nyilvánosságra, sajtóértesülések szerint 15 millió euróról (5,5 milliárd forint) van szó.

Simakanra vélhetően azért is lesz szüksége a lipcsei együttesnek, mert a védelem oszlopos tagja, Dayot Upamecano az idény végén a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is címvédő Bayern Münchenhez igazol.

Kapcsolódó
Óriási meglepetés lesz az új Gladbach-edző személye
A Bild információja szerint a spanyol Xabi Alonso lesz a befutó.

A fiatal játékosról a Bundesliga oldala hozott le egy kisokost, ebből kiderült, hogy utánpótlásban eleinte még csatárt játszott, az U11-ben például 130 gólt szerzett. Miután elkerült az Olympique Marseille akadémiájáról, a város egy másik klubjában nevelkedett tovább, ekkor már a fizikuma és a megbízható játéka miatt egyértelmű volt, hogy védőként futhat majd be karriert. A Bel Airből vezetett az útja a Strasbourgba, ahol rögtön összeszedett egy komoly sérülést, elszakadt ugyanis a térdszalagja. Ez ugyan padlóra küldte, de felállt onnan, majd 2019 nyarán, egy Európa Liga-selejtezős mérkőzésen mutatkozott be az első csapatban, amelyben azóta összesen 44 mérkőzésen játszott, egy-egy gólja és gólpassza van.

A Leipzig korábban már szerződtette a védő Josko Gvardiolt a Dinamo Zagrebtől, valamint a csatár Brian Brobbeyt az Ajax Amsterdamtól, ők szintén a következő szezonban csatlakoznak az együtteshez. A spanyol Angelino a kölcsönszerződésének lejárta után is marad Lipcsében, és elhagyja a Manchester Cityt.

A német bajnokságot a Bayern négypontos előnnyel vezeti a Leipzig előtt, a két csapat jövő szombaton találkozik Lipcsében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik