Nemzetközi foci

A Barca új elnöke megszerezné a spanyol Neymart

PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

Spanyol lapértesülések szerint a La Liga egyik legtehetségesebb fiataljának tartott Bryan Gil is szerepel új barcelonai elnök, Joan Laporta kívánságlistáján. Az Eibarban szereplő 20 éves szélső felkeltette Luis Enrique figyelmét is, és meghívást kapott a világbajnoki selejtezőkre készülő spanyol keretbe.

Gil 2019. április 25-én, a Sevilla színeiben szerezte első gólját a spanyol élvonalban. A Rayo Vallecano elleni 5-0-s mérkőzésen elért találata történelmi lett, hiszen a fiatal szélső az első olyan játékos, aki már a 21. században születve talált be a spanyol élvonalban.

Mivel nem kapott sok lehetőséget, tavaly tavasszal a Leganés csapatában szerepelt kölcsönben, október 5-e óta pedig az Eibar játékosa. 19 mérkőzésen eddig három gólt szerzett és két gólpasszt adott.

A Barcelona játékosmegfigyelője, Mani (aki egykoron Andrés Iniestát és Ansu Fatit is a katalánokhoz csábította) februárban úgy nyilatkozott róla: jelenleg ő a legjobb játékos Spanyolországban.

Szeretem összehasonlítani Neymarral a játékstílusuk miatt. Bryan különleges dolgokra képes a labdával, nagyon sokoldalú, mivel középpályásként vagy támadóként is játszhat. Lenyűgöző, amit mutat

– mondta.

A barcelonai átigazolásról szóló pletykák ezekkel a kijelentésekkel kezdődtek, de még erősebbek lettek, mióta Laporta visszatért a katalánok elnökeként. A sportvezető ugyanis a jövő sztárjait keresi, és állítólag nagyon vágyik arra, hogy Gilt a Barcába csábítsa.

„Természetesen boldogsággal tölt el, hogy képben lehetek a világ legnagyobb klubjanál, de a sevillai szerződésem 2023-ig szól. Az ilyen dolgokat az ügynökömre bízom – mondta Gil az El Laguerónak.

A Neymarral való összehasonlítás azonban mosolygásra készteti.

„Ő az egyik kedvenc futballistám. De azt hiszem, még nem hasonlíthatok senkihez, de ha mégis szeretnék egy nevet hallani, akkor inkább Ángel Di Maríára gondolok. Mert ő is vékony és bal lábú” – mondta.

Olvasói sztorik