Nemzetközi foci

Nagyszerű hírt kapott, végre fellélegezhet a német kapitány

SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP
SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) csütörtökön bejelentette, hogy a szigorú beutazási korlátozások ellenére az Angliában játszók is csatlakozhatnak a válogatotthoz a közelgő világbajnoki selejtezőkre, írta az MTI.

Kapcsolódó
A románok még mindig nem tudják elengedni, hogy a Puskás-díjas focista minket választott
A kettős állampolgárságú Zsóri Dániel pályára léphet majd Románia ellen a magyar-szlovén rendezésű Európa-bajnokságon. Ha így lesz, pikáns mérkőzésre számíthat a Budafok csatára.

A két németországi mérkőzésnek otthont adó Düsseldorf és Duisburg egészségügyi hatóságai különengedélyt adtak a Premier League-ben szereplő labdarúgóknak, akikre ugyanakkor szigorú szabályok vonatkoznak majd. A belépéskor negatív PCR-tesztet kell bemutatniuk, folyamatosan a csapatbuborékban kell tartózkodniuk, és amikor nem edzésen vagy mérkőzésen vannak, a többiektől is el kell különülniük.

Olivier Bierhoff, a DFB igazgatója délután még csak annyit közölt, előrehaladott tárgyalások folynak a labdarúgók szerepléséről. A rendelkezés várhatóan öt játékost érint: a Manchester Cityben szereplő Ilkay Gündogant, az Arsenalban védő Bernd Lenót, illetve a Chelsea trióját, Timo Wernert, Kai Havertzet és Antonio Rüdigert.

A szövetségi kapitány Joachim Löw pénteken hirdeti ki keretét.

Németországban jelenleg a koronavírus mutációja miatt szigorú beutazási korlátozások vannak érvényben a Nagy-Britanniából érkezőkre, akiknek kéthetes karanténba kell vonulniuk. A rendelkezés eddig a labdarúgókra is vonatkozott, éppen ezért az RB Leipzig és a Borussia Mönchengladbach is a Puskás Arénában játszott angol ellenfelével.

A német válogatott egy hét múlva Izland, hat nappal később Észak-Macedónia legjobbjait fogadja, a kettő között Romániában szerepel.

Olvasói sztorik