Nemzetközi foci bajnokok ligája

Büntető járt volna az Atlético Madridnak? Simeone megmondta az őszintét

Matthew Lewis - UEFA/UEFA via Getty Images
Matthew Lewis - UEFA/UEFA via Getty Images

Rúgott gól nélkül, két vereséggel esett ki az Atlético Madrid a Bajnokok Ligája nyolcaddöjében a Chelsea ellen, igaz, a szerda esti visszavágó első félidejében, még 0-0-s állásnál volt egy véleményes eset: Yannick Carrasco lépett volna ki gólhelyzetben egy hanyagul hazapasszolt labdánál, de akadályozta őt Cesar Azpilicueta. Az olasz játékvezető, Daniele Orsato nem látta szabálytalannak a hazaiak védőjét, ugyanakkor még sokat fognak vitatkozni ezen, az is biztos.

Kapcsolódó

A meccs után természetesen Diego Simeonét is megkérdezték, az argentin szakember azonban nem kezdett el bírózni, hanem elég korrekten válaszolt:

Nem állok neki kifogásokat keresni, függetlenül attól, hogy büntető volt-e vagy sem. Jobbak voltak, márpedig, ha az ellenfeled a jobb, akkor gratulálnod kell neki

nyilatkozta Simeone, aki szerint próbálták nyomás alá helyezni a Chelsea-t, de ők ezt korán visszaverték, onnantól kezdve nem tudták tartani az ellenfél tempóját, így nincs más hátra, kipihenik magukat és a bajnokságra koncentrálnak tovább.

Kapcsolódó
Csődöt mondott a Chelsea ellen, kizúgott az Atléti a BL-ből
Az angolok otthon 2-0-ra verték riválisukat, így kettős győzelemmel, kapott gól nélkül jutottak be a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában. A Bayern München másodszor is nyert a Lazio ellen, a címvédő is ott lesz a folytatásban.

Bár nem játszott jól, azért meglepő volt, hogy Simeone lecserélte Luis Suárezt az 59. percben – az uruguayi csatár az egész BL-szezont lehozta gól és gólpassz nélkül. A váltás után a kamerakép újra és újra mutatta a játékost, akii gúnyosan vigyorogva vette le a cipőjét, látszott, hogy nem örült a cserének.

Teljesen normális, ha egy futballista állandóan játszani akar

– zárta rövidre ezt a kérdést Simeone.

Olvasói sztorik