Nemzetközi foci

Hajmeresztő gondolat: direkt nem harcol ki tizenegyest a liverpooli támadó?

Paul Ellis/Pool via Getty Images
Paul Ellis/Pool via Getty Images

A Liverpool 1-0-ra nyert a Wolves otthonában, és akár még egy tizenegyest is rúghatott volna a címvédő, de Sadio Mané még úgy is talpon maradt az első félidőben, hogy a hazaiak kapusa, Rui Patrício – akit a hajrában egy brutális ütközés után le kellett cserélni – a visszajátszások alapján hozzáért a lábához, miután a támadó már eltolta mellette a labdát. El lehetne intézni a dolgot annyival, hogy Mané bízott benne, hogy eléri a labdát (ahogy ez meg is történt, aztán a blokkba lőtt), de a szemfüles liverpooli szurkolók, valamint Michael Owen szerint ez már nem az első ilyen eset, a klub korábbi kiváló csatára szerint ráadásul oka is van annak, hogy a szenegáli egyik esetben sem esett el.

Kapcsolódó
Edzője beszélt a horrorsérülést szenvedett kapus állapotáról
Rui Patríciót saját csapattársa térdelte fejbe, tíz percig ápolták.

Mané először a Sheffield United elleni mérkőzésben „hagyott benne” egy tizenegyest:

Majd a Chelsea ellen is alighanem fújást kapott volna, ha elesik:

Ezt követte a Wolves elleni eset:

Az első kettő után alkotott véleményt az aranylabdás Owen, és ugyan elég meredeknek hangzik az elképzelése, vannak, akik szerint van igazság abban, amit mondott:

Igazából csak csodálkozom, és van is egy körmönfont gondolatom: Mo Szalah lövi a tizenegyeseket, Mané pedig azt gondolhatja ilyen helyzetben, hogy inkább megpróbál mindenáron gólt szerezni, mert, ha elesik, akkor Szalah rúghat egy újabb büntetőt. Évek óta harcban vannak az aranycipőért. Vad elképzelés, de látva a versenyszellemüket… néha nem is passzolnak egymásnak, ha a másik jobb helyzetben van

érvelt Michael Owen még március elején az Optus Sportnak.

Az említett mérkőzések közül kettőt egyébként megnyert a Liverpool, a Chelsea ellen pedig kikapott. a Wolves ellen begyűjtött három ponttal feljött a hatodik helyre a Pool, de öt ponttal el van maradva a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helytől egyelőre. A Premier League góllövőlistáját Szalah vezeti 17 találattal (hatot szerzett tizenegyesből), Manénak hét gólja van a bajnokságban. A The Athletic a napokban egy nagy cikkben foglalkozott a Liverpool rossz formájával, amiben külön kitértek, hogy a két támadó között elég rossz a viszony, alighanem erre alapozza a véleményt Owen is.

Olvasói sztorik