Nemzetközi foci

Talán korai volt még az öröm Barcelonában, az új elnöknek egy napja maradt teljesíteni a feladatát

David Ramos/Getty Images
David Ramos/Getty Images

Meggyőző fölénnyel Joan Laportát választották meg az FC Barcelona elnökének, miután Josep Maria Bartomeu október végén lemondott.

Kapcsolódó
Laporta győzött a Barcelona elnökválasztásán
Ő volt a favorit. Azt ígérte a kampányban, maradásra bírja Messit.

Az egyik legfontosabb feladatának egyértelműen a klub anyagi helyzetének helyreállítása lesz, amely ráadásul szó szerint elsőszámú problémája is. Laportának ugyanis elnöksége első tíz napjában produkálnia kell egy pénzügyi tervet, amely garantálja a klub működését.

Ennek a pénzügyi biztosítéknak a határideje szerdán jár le, Laporta azonban még nem adta be a 124.6 millió eurós tervet. Ha erre nem kerül sor időben, új elnököt kell választania a katalánoknak.

Az AS beszámolója szerint Laporta már jóváhagyta ezt a dokumentumot, de Jaume Giró vasárnapi elnökségből történő távozása lelassította a folyamatot. A sportnapilap hozzáteszi, hogy a helyi sajtó szerint csak 50 millióról szól ez a biztosíték, ezért befektetők bevonásával készülhet el a végleges változat. A Mundo Deportivo szerint ezek a tárgyalások kudarcba fulladtak hétfő este, ráadásul már az idő is fogytán van.

Egyelőre tehát az biztos, hogy a szerdai nap folyamán a spanyol ligának meg kell kapnia Laporta pénzügyi biztosítékát, amely kilenc nap alatt nem érkezett még be.

Olvasói sztorik