Nemzetközi foci

Magyar szavazatok is segítették Laportát a Barcelona elnökválasztásán

Magyar szavazat is hozzásegítette Joan Laportát ahhoz, hogy a 2003 és 2010 közötti időszakot követően ismét ő lehessen az FC Barcelona elnöke. Több mint 50 ezer pártoló tag adta le voksát, köztük a katalán fővárosban élő Mari Zoltán és felesége is, így az 54 százalékos Laporta-sikernek ők is a részesei lehettek.

Kapcsolódó
Párizsba indul az új Barca-elnök, hogy lássa a feltámadást
A PSG 4-1-re nyert a Camp Nouban a BL-nyolcaddöntő első meccsén, Laporta szerint tovább lehet még jutni.

„Elégedett vagyok a végeredménnyel, mert erre számítottunk, de nagyon sokan erre számítottak, hogy Laporta fog nyerni. Nagyon jó volt ez a szavazás, korábban még nem volt benne részünk. Főleg ebben a pandémiás helyzetben jó volt látni ennyi embert a stadionnál. Rendesen meccsfílingünk volt” – nyilatkozta Mari Zoltán a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek.

Mari Zoltán a családjával hosszú évek óta Barcelonában él, a fia a hétvégén gólt lőtt a Visca Olimpica csapatában. Ifjabb Mari Zoltán azonban megfordult korábban a Barcelona akadémiáján, sőt Joan Laporta magánklubjában is focizott, így a Mari család jól ismeri az elnököt.

Találkoztunk egyszer-kétszer, a fiaink egy klubban játszottak egy szezonban, de az ő fiai jóval nagyobbak, mint az én fiam – igazából ennyi kapcsolat van közöttünk. Nagyon kedves ember, beszélgettem egyszer vele néhány évvel ezelőtt.

Laporta a voksok 54,28 százalékát zsebelte be (ez 30 184 szavazatot jelent), a második Víctor Font lett 29,99 százalékkal, míg a harmadik helyen Antoni Freixa végzett, 8,58 százalékkal. Laporta 2003 és 2010 között már ült az elnöki székben, és regnálása alatt a klub a fénykorát élte, hét esztendő alatt 12 trófeát nyert, köztük 2006-ban és 2009-ben a Bajnokok Ligája-serleget is. A szurkolók most egy hasonló időszak eljövetelében bíznak.

„Én azért gondolom, hogy Laporta a megfelelő ember, mert annyira nehéz helyzetben van a klub – anyagilag is, sportszakmailag is –, hogy egy nagyon keménykezű, nagyon karizmatikus, magában, a döntéseiben, az elképzeléseiben maximálisan hívő emberre van szükség” – nyilatkozta a Sport24-nek Záborszky Iván, az eurobarca.hu főszerkesztője.

„Messi szereti a Barcelonát, és mindent megteszek majd azért, hogy maradásra bírjam” – ezt már Joan Laporta mondta ünnepi beszédében, de nem először került elő az argentin neve, már a választások előtt is folyamatosan a klublegendával kampányolt Laporta.

„Én azt gondolom, hogy Messinek a legfontosabb nem a pénz. Messinek a legfontosabb, hogy higgye el, hogy ez a Barcelona egy versenyképes csapat tud lenni rövid távon belül. De ha valakinek sikerül meggyőznie Messit, én azt gondolom, az Laporta, egyrészt, mert ők jó kapcsolatban voltak mindig is, másrészt, mert pontosan ilyen határozott kezű embert képzel el Messi is a klub élére, mint amilyen Laporta” – vélekedik Záborszky Iván.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik