Nemzetközi foci

Elfogyott a türelem a Premier League legrosszabb csapatánál

Tim Keeton/PA Images via Getty Images
Tim Keeton/PA Images via Getty Images

Egybehangzó sajtóértesülések szerint Christopher Wilder távozik a Premier League-ben teljesen utolsóként álló Sheffield Unitedtől.

Az 53 éves edző csapata mindössze 14 pontig jutott 28 meccsen, jelenleg 12 ponttal van lemaradva a bentmaradást érő 17. helytől. Ezzel a statisztikával nyugodtan mondhatjuk, már az is csoda, hogy eddig kitartott mellette a vezetőség. A Sky Sports szerint Wilder és a szaúdi klubtulajdonos, Abdullah bin Moszad bin Abdulaziz al-Szaúd herceg között a közelmúltban fokozódott a feszültség, ezért kell az edzőnek távoznia.

Wilderrel azért is voltak türelmesek a csapatnál, mert az idei szezonig nagyon jó eredményeket hozott. A 2016 májusában kinevezett szakember a harmadosztályban vette át a csapatot, amellyel 2019-ben feljutott a PL-be. Tavaly sokkal jobban teljesített a Sheffield United, kilencedik helyen zárt, az idei mélyrepülés szezon előtt nem volt várható.

A csapat legközelebb vasárnap a Leicester City otthonában lép pályára a Premier League-ben, de a vezetőedző péntekre tervezett hagyományos sajtótájékoztatóját törölték. Wilder utóda egyelőre még nem ismert.

Olvasói sztorik