Nemzetközi foci

Megjött a várva várt válogatott meghívó Tokmac Nguennek

Ivándi-Szabó Balázs
Ivándi-Szabó Balázs

Tokmac Nguen kiválóan szerepelt a Bajnokok Ligájában Ferencvárosban, a teljesítményének hála pedig egyrészt több európai csapattal is hírbe hozták, másrészt sokan a válogatottban is szívesen látták volna.

A várakozásnak most vége, a Norvég Labdarúgó Szövetség (NFF) tájékoztatása szerint a Fradi támadója bekerült a csapat 31 fős bő keretébe. Staale Solbakken szövetségi kapitány a koronavírus-járvány miatti korlátozások okozta bizonytalanság miatt választott ilyen sok játékost.

Nagy keret mellett döntöttünk, mert nem tudjuk, hogy alakulnak majd a koronavírusos kihívások. Úgy érzem jó keveréke az újoncoknak és a rutinos játékosoknak ez a mix, hiszünk ebben a garnitúrában. Nagyjból húsz játékosban biztosak vagyunk, de kicsi a különbség, úgyhogy helyenként a megérzéseimre kell majd hivatkoznom

– mondta Solbakken a szövetség honlapján.

Tokmac mellett három játékos is úgy került föl a listára, hogy még soha nem lépett pályára a csapatban, öt pedig egyetlen meccsen képviselte hazáját.

Norvégia márciusban három világbajnoki selejtezőt is játszik, 24-én Gibraltár ellen kezd, majd sorrendben Törökország és Montenegró lesz a skandinávok ellenfele.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik