Nemzetközi foci bajnokok ligája

Vajon látjuk még Messit a Barcában BL-meccsen?

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP
Ez az a kérdés, amire a fél világ várja a választ, amit vélhetően csak később kapunk meg.

A nyáron lejár Lionel Messi szerződése a Barcelonánál, és mivel korábban azt kommunikálta, hogy majd a szezon végén hozza meg a döntését, így pár hónapig még téma lesz a jövője. Szerda este az argentin támadó parádés gólt szerzett Párizsban, ugyanakkor kihagyott egy tizenegyest, a Barca 1-1-et játszott a PSG-vel, és mivel otthon kikapott 4-1-re, így kiesett a sorozatból.

Kapcsolódó
Messi csodagólja édeskevés volt a Barcának, Gulácsiék is kiestek a BL-ből
Ezúttal elmaradt a nagy feltámadás, így Cristiano Ronaldo után Lionel Messi sem lesz ott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Otthon lépett tovább a PSG, Budapesten nyert ismét a Liverpool.

Most pár napig biztosan azt találgatja majd mindenki, hogy vajon utoljára láthattuk-e a BL-ben Messit a Barca mezében. Erről faggatták a mérkőzés után Ronald Koemant is, a vezetőedző nem akart állást foglalni ugyan, de elég biztató dolgokat mondott.

Neki kell meghoznia a döntést mások segítsége nélkül. Már láthatja egy ideje, hogy a csapat jó irányba halad: a változtatások, a fejlődő fiatalok miatt nem lehetnek kétségei a csapat jövőjét illetően.

Mindenki büszke lehet, az elnökünk is. Megmutattuk a karakterünket, csapat az első perctől az utolsóig meg akarta nyerni ezt a párharcot” – mondta Koeman a mérkőzést követően.

A Barcelona tényleg életjeleket mutat az elmúlt időszakban. A bajnokságban 16 meccses veretlenségi sorozatban van (közte 13 győzelemmel), amivel feljött a második helyre, a Király Kupában pedig úgy jutott elődöntőbe, hogy az elődöntő első meccsét 2-0-ra elveszítette a Sevilla ellen, de a visszavágón, hosszabbításban sikerült kiharcolni a továbbjutást. Az összképen a Bajnokok Ligája-búcsú ront a nyolcaddöntőben.

Kapcsolódó
Szívhatják a fogukat a Barcánál, Suárez góljával nyert az Atlético
Most kibírta a végét a Madrid és növelte az előnyét az élen.

A 2004-2005-ös szezon óta először fordul elő, hogy sem Cristiano Ronaldo, sem Messi nem lesz ott a negyeddöntőben.

A 33 éves Lionel Messi 149 mérkőzésen 120 gólig jutott a Bajnokok Ligájában, ennél többször csak Cristiano Ronaldo talált be a sorozatban (134-szer). Az argentin négy BL-győzelemig vezette a Barcát.

Olvasói sztorik