Nemzetközi foci bajnokok ligája

Messi csodagólja édeskevés volt a Barcának, Gulácsiék is kiestek a BL-ből

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP
Ezúttal elmaradt a nagy feltámadás, így Cristiano Ronaldo után Lionel Messi sem lesz ott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Otthon lépett tovább a PSG, Budapesten nyert ismét a Liverpool.

PSG – Barcelona

A Barca úgy vágott neki a mérkőzésnek, ahogy azt a szurkolók vélhetően elvárták a csapattól: a hazai 4-1-es vereséget követően ezúttal már az első percektől kezdve próbálta nyomás alá helyezni a riválist, aminek következtében egyértelműen Navas volt a hazaiak legjobbja, bravúrjai voltak, Dest lövését egy ízben a kapufára tolta a többi közt. Egy semmiből jött tizenegyessel a Neymart nélkülöző párizsiak kerültek előnybe (Mbappé értékesítette), azonban Messi egy bombagóllal egyenlített, majd ő is rúghatott egy büntetőt, de lövését védte Navas, a kapus lábáról a lécre pattant a labda.

Messi gólja:

És a kihagyott tizenegyes:

Mauricio Pochettino jót húzott azzal, hogy a szünetben lecserélte a tizenegyest is összehozó Kurzawát, a helyére beküldött Diallóval sokkal magabiztosabban őrizte az eredményt a PSG. A Barcelona nehezebben is tudott mit kezdeni a párizsi védelemmel, ugyanakkor a 70. percben ismét Navasnak kellett védenie, Busquets szögleti utáni fejesét tolta oldalra. A brutális labdabirtoklási fölény megmaradt a későbbiekben is, de az előző szezonban döntős PSG lehozta ikszre a meccset, sőt, ha Mbappé megfontoltabb a végén, meglehetett volna a kettős győzelem, de a csatár az égbe lőtt.

Szép nem, ellenben hasznos volt a párizsiak játéka, akik nem követték el ugyanazt a hibát, mint 2017-ben és nem engedték ki nyert helyzetből a párharcot a kezükből a Barcelona ellen.

A következő napok egyik slágertémája így biztosan az lesz, hogy vajon ez volt-e Lionel Messi utolsó BL-meccse a Barcelonában, a nyáron ugyanis lejár a szerződése. Bár Joan Laporta, a vasárnap megválasztott elnök azzal kampányolt, hogy maradásra bírja a csapatkapitányt.

Az mindenesetre a 2004-2005-ös szezon óta először fordul elő, hogy Messi és Cristiano Ronaldo nélkül zajlanak majd a BL-negyeddöntő küzdelmei – a portugál csapata, a Juventus a Porto ellen esett ki.

Kapcsolódó
A Juve Ronaldo-dilemmája: évi 30 gól 30 milliós fizetésért, de hol a BL-serleg?
A Juve 2018-ban azért igazolta le klubrekordot jelentő összegért Ronaldót, hogy végre sikerüljön BL-t nyerni. Az elmúlt három évben Allegrit és Sarrit is kirúgta a klub, és most Pirlóval is bántóan hamar elvérzett a BL-ben. Lehet, hogy mégsem Ronaldo volt a kirakós utolsó, még hiányzó darabja?

Leipzig – Liverpool

Kisbenedek Attila / AFP

Bár Jürgen Klopp nem feltétlen értett egyet vele, hogy ezúttal is a Liverpoolnál és Lipcsénél is fertőzöttebb Budapesten kellett játszaniuk, ismét a Puskás Arénában csapott össze a két csapat. Az angolok a kétgólos előnyük tudatában nyugodtabbak lehettek, ráadásul több nagy helyzetük is volt az első félidőben, de hol Gulácsi Péter védett többször is bravúrral – Willi Orbán padozott, Szoboszlai Dominik debütálása sérülése miatt még várat magára –, hol az angol csapat támadói hibáztak.

Kapcsolódó

Volt pár lehetősége a Lipcsének a második félidőben, ezek kimaradtak, majd a Pool percek alatt lezárta a párharcot: előbb Szalah fejezett be egy gyors támadást góllal a 71. percben, majd szinte azonnal Mané duplázta meg az előnyt, Gulácsi mindkét esetben tehetetlen volt. Így a Liverpool ugyan a bajnokságban szenved, a Bajnokok Ligájában oda-vissza legyőzte a Bundesliga első helyéért csatázó Leipziget.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő

Paris Saint-Germain (francia)-FC Barcelona (spanyol) 1-1 (1-1)
gól: Mbappé (31., tizenegyesből), illetve Messi (36.)
Továbbjutott: a PSG, 5-2-es összesítéssel.

 

FC Liverpool (angol)-RB Leipzig (német) 2-0 (0-0)
gól: Szalah (71.), Mané (74.)
Továbbjutott: a Liverpool, kettős győzelemmel, 4-0-s összesítéssel.

Olvasói sztorik