Nemzetközi foci

Sokat érhet a Milannak az MU otthonában fejelt gól

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

Simon Kjaer az utolsó pillanatokban szerzett góljával 1-1-es döntetlent ért el az MAC Miulan a Manchester United vendégeként az Európa Liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, így jobb helyzetből várhatja a visszavágót.

Kapcsolódó
Bombagólt lőtt a Realtól kölcsönbe érkezett egykori csodagyerek
Az Arsenal idegenben verte az Olympiakoszt, ehhez kellett Ödegaard találata is.

Lendületesebben kezdett az Old Traffordon a Milan, ahol Rafael Leao az 5. percben lesgólt szerzett, majd a 11. percben a videobíró vette el Franck Kessié találatát, aki a lövése előtt kézzel tette maga elé a labdát.

Összekapta magát a Manchester United és a 38. percben elképesztő helyzet maradt ki: Bruno Fernandes csúsztatása a hosszú saroknál érkező Harry Maguire-t találta egyedül, de a válogatott védő az üres kapu helyett egy lépésről a jobb kapufát találta el.

A félidőben a hazaiaknál érkezett Amad Diallo, a 18 éves elefántcsontparti játékos se a bajnokságban, se a hazai kupákban nem kapott lehetőséget, a BL-ben azonban a Real Sociedad elleni két, februári meccsen csereként 38 percet már a pályán töltött.

Kapura azonban most először veszélyeztetett, és mindjárt gólt is szerzett: az 50. percben Bruno Fernandes ívelését a kapunak háttal állva csúsztatta a hálóba (1-0).

A Milan mindent megpróbált, többször is kísérletezett ellenfelénél, és ez a nyomás a 92. percben meghozta jutalmát: Rade Krunic bal oldali szögletét Simon Kjaer bólintotta a léc alá (1-1).

A Villarreal nagy lépést tett a továbbjutás felé, ugyanis 2-0-ra győzött a Dinamo Kijev vendégeként, az Ajax pedig házigazdaként győzte le 3-0-ra a svájci Young Boyst.

Európa Liga, nyolcaddöntő, első mérkőzések

Manchester United (angol) – Milan (olasz) 1-1 (0-0)
gól: Diallo (50.), illetve Kjaer (92.)

 

Slavia Praha (cseh) – Rangers (skót) 1-1 (1-1)
gól: Stanciu (7.), illetve Helander (36.)

 

Dinamo Kijev (ukrán) – Villarreal (spanyol) 0-2 (0-1)
gól: Pau Torres (30.), Raúl Albiol (52.)

 

Ajax (holland) – Young Boys (svájci) 3-0 (0-0)
gól: Klaassen (62.), Tadic (82.), Brobbey (92.)

Olvasói sztorik