Nemzetközi foci

A MU-Milan párharc lesz a slágermeccs az EL-nyolcaddöntőben

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

A sorozat 2017-es győztese, a Manchester United és a hétszeres BL-győztes Milan párharca kiemelkedik az Európa Liga nyolcaddöntői közül. A 2017-es siker idején Zlatan Ibrahimovic még a MU játékosa volt, ma már azonban ismét a Milan színeiben harcol a védőkkel.

A két csapat legutóbb a 2009-2010-es idényben futott egymásba a nemzetközi porondon, akkor a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a MU 7-2-es összesítéssel ment tovább.

A Milan-drukkerek szívesebben emlékeznek vissza a két csapat 2007-es, BL-elődöntős párharcára, akkor az Old Traffordon 3-2-re nyert a United, de a visszavágón a Milan 3-0-val hengerelt, és aztán a döntőt is megnyerte. A két csapat közös múltjára az olaszok emlékezhetnek vissza szívesebben, mert az eddigi öt párharcból négyszer ők jutottak tovább.

Kaká legendás gólja a 2007-es párharc első meccséről:

A még versenyben lévő másik két angol csapat közül az Arsenal a görög Olympiakoszt, a Tottenham a horvát Dinamo Zagrebet kapta, utóbbi klubot a Fradi ejtette ki még tavaly a BL-selejtezőben.

A norvég Molde szintén a Fradi ellen vérzett el, és az északi csapat azt a Granadát kapta a 16 között, amely első nemzetközi szereplése alkalmával egyből eljutott a nyolcaddöntőig. És a Molde ellen sem esélytelen.

Kapcsolódó

A nyolcaddöntő első mérkőzéseit március 11-én rendezik, a visszavágókra pedig egy héttel később kerül sor.

A nyolcaddöntő párosítása:

Ajax (holland) – Young Boys (svájci)
Dinamo Kijev (ukrán) – Villarreal (spanyol)
Roma (olasz) – Sahtar Donyeck (ukrán)
Olympiakosz (görög) – Arsenal (angol)
Dinamo Zagreb (horvát) – Tottenham (angol)
Manchester United (angol) – Milan (olasz)
Slavia Praha (cseh) – Rangers (skót)
Granada (spanyol) – Molde (norvég)

Olvasói sztorik