SHAUN BOTTERILL / POOL / AFP
Nemzetközi foci sport

Fontos szabályváltozás jön nyártól a fociban

A futball szabályalkotó testülete (IFAB) megváltoztatta a szabályt annak kapcsán, amikor gól születik vétlen kezezés után. Eddig amennyiben egy játékos kezével, vagy karjával érintette a labdát a gólt eredményező akcióban, a játékvezető kezezés miatt lefújta a támadást. Amennyiben a kar, vagy kéz érintése közvetlenül eredményez gólt, az továbbra is szabálytalan marad függetlenül attól, hogy vétlen-e vagy sem.

A július 1-jén életbe lépő szabály értelmében viszont már nem lesz érvénytelen a találat, ha nem szándékos kezezés történik korábban a támadásépítés során.

„A vétlen kezezés, amely egy csapattárs gólját, vagy gólszerzési lehetőségét eredményezi, többé nem minősül szabálytalannak” – áll az IFAB bejelentésében.

Az IFAB emellett fenntartja annak lehetőségét, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett mérkőzésenkénti öt cserét hosszabb ideig lehessen alkalmazni a pandémia alakulásának függvényében, írja az MTI.

Kapcsolódó
Hogyan lett BL-nyolcaddöntősből a Bundesliga legrosszabb csapata?
A Schalke 2018-ban még Németország második legjobb csapatának számított, utána viszont az összes rossz és balszerencsés döntést meghozta, amit csak lehetett.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!