Szexista botránytól hangos a norvég labdarúgás

Amikor valaki nyilatkozik a tévében, de mindenki a mögötte lévő pólóról beszél.

Az egyik leghíresebb norvég klub, a Brann Bergen nagyon kínos botrányba keveredett.

A helyi Tv2 „Jó reggelt, Norvégia” című műsora a 33-szoros válogatott középső védővel, Vegard Forrennel készített interjút a szerencsejáték-függőségéről, hogy felhívja a figyelmet a betegségre. Azonban nem a videobeszélgetés témája, hanem egy háttérben lógó mez felirata verte ki a biztosítékot.

Mivel a pandémia miatt a futballklubok nem engedhetik a közelükbe a tv-stábokat, Dan Riisnes kapusedző bocsátotta rendelkezésre a laptopját a beszélgetéshez.

A szobájában azonban lógott egy mez, amelyen ez állt:

Női futball, mi az? Nem foci, és nem női.

„Hihetetlenül kínos pillanat volt. Az arcom soha nem volt vörösebb, mint amikor megláttam” – nyilatkozta a Brann ügyvezető igazgatója, Vibeke Johannesen.

Magyarázatként hozzátette, hogy a mezt körülbelül 15 évvel ezelőtt ajándékba kapta a klub, de senki sem tudja pontosan, honnan származik.

Az egyik leghíresebb norvég női futballista, az Eb-ezüstérmes Ingrid Ryland így kommentálta az esetet: „Valószínűleg ártatlan vicc, de valójában nem az. Egyértelműen a diszkriminációról szól, amely még mindig létezik. A nemek közötti egyenlőséget nem veszik komolyan. Az a tény, hogy Brannnek nincs női csapata, sokat elmond a nők megítéléséről” – mondta az IL Sandviken játékosa dühösen.