Nemzetközi foci

Jobbnál jobb brazilok játszottak a Premier League-ben, de ilyet egyik sem tudott

ALEX PANTLING / POOL / AFP
ALEX PANTLING / POOL / AFP

Roberto Firmino, Philippe Coutinho, Gabriel Jesus, Robinho, Willian, Juninho Paulista – ha a Premier League történetének legjobb brazil játékosait keresnénk, biztos, hogy sokan említenék őket.

Lassan köztük van a helye az Evertonban játszó Richarlisonnak is, aki eldöntötte góljával a West Bromwich Albion elleni meccset.

Bár az első mondatban felsoroltunk néhány igazán márkás nevet, a brazilok közül elsőként Richarlisonnak sikerült Angliában zsinórban négy bajnokin gólt szereznie.

A West Brom a korábbi újpesti csatár, Mbaye Diagne révén a hosszabbításban egyenlíthetett volna, de a videózás miatt les miatt elvették a gólt, így maradt a 0-1.

A Tottenham is idegenben győzött, a mindent eldöntő jelenetnél Szon beadásába Alli után még Adarabioyo is beleért, így végül a Fulham védőjének öngóljaként került be a gól a statisztikába.

A Fulhamtől elvett egy gólt a VAR, mert a felszabadítani igyekvő Sánchez eltalálta Lemina kezét, így aztán Maja hiába lőtte a labdát a hálóba. Szándékos kezezésről bajos lenni beszélni, hiszen Leminát közelről lőtte meg a labdával a Spurs védője, a bíró mégis kifelé ítélt szabadrúgást kezezés miatt.

A Tottenham november óta először tudott egymás után két bajnokit megnyerni.

Premier League:

29. forduló:
West Bromwich Albion – Everton 0-1 (0-0)

 

a 33. fordulóból előrehozott mérkőzés:
Fulham – Tottenham Hotspur 0-1 (0-1)

Olvasói sztorik