Nemzetközi foci

Bölönit maradi edzőnek tartják, játékosai fellázadtak ellene

JOHN THYS / BELGA MAG / Belga via AFP
JOHN THYS / BELGA MAG / Belga via AFP

Görög sajtóértesülések szerint a Panathinaikosz labdarúgócsapatának több meghatározó játékosa az egyik tulajdonoshoz, Jannisz Alafuzoszhoz fordult, hogy kieszközölje Bölöni László edző menesztését.

Kapcsolódó
Ismét megsérült, heteket hagy ki a Barcelona klasszis védője
Gerard Piqué éppen csak visszatért, máris kidőlt térdproblémája miatt.

A marosvásárhelyi születésű szakember tavaly augusztusban még a Genthez érkezett megmentőként, de a belga klubtól 25 nap elteltével elküldték.

Egy hónappal később elfogadta az újabb kihívást: október 19-én hivatalosan is bemutatták a görög Panathinaikosznál. Annál a klubnál, amely 2014 óta semmit sem nyert, és most Bölönitől várta a nagy áttörést.

Jött is egy jó sorozat, hiszen november 29-e és február 14-e között az athéni csapat 13 mérkőzéséből mindössze egyet veszített el, két döntetlen mellett tízszer győzött.

Ami utána következett, váratlanul ért mindenkit: négy egymást követő meccsen nem sikerült győzni. A Görög Kupából a PAS Giannina kettős győzelemmel búcsúztatta, a bajnokságban az AEK elleni 1-1 mellett 1-0-ra kikapott a Panaitolikosztól.

Ezt a hullámvölgy a hangulatot is megváltoztatta, a kétszeres görög válogatott szélső, Anasztasziosz Hacijovanisz a szerdai kupavereség után azt mondta:

Hogy mi ment rosszul? Nincsenek lehetőségeink, nem vagyunk hatékonyak. Nehéz időszakot élünk, keményen dolgozunk, de nem nézünk ki jól. Valamin változtatni kell. Nem folytathatjuk így.

Görög lapok szerint a klub egyik tulajdonosát, Jannisz Alafuzoszt arra kérték a játékosok, menessze Bölönit.

A román Gazeta Sporturilor idézte a Gazzetta.gr újságíróját, Nikosz Atanasziut, aki azt írta, a Panathinaikosz olyan mentalitással bír, mint egy kiscsapat, amint gólt szerez, onnantól már csak védekezik.

Bölönivel a Panathinaikosz nem tud focizni, mert nem érdekli a játék. Ez a stílus harminc éve még jó lehetett, de 2021-ben nem lehet így folytatni

– írta.

Olvasói sztorik