Nemzetközi foci

Klopp nem engedné el légiósait a vb-selejtezőkre

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

Jürgen Klopp elképzelhetetlennek tartja, hogy a Liverpool válogatott játékosai közül néhányan világbajnoki selejtező utazzanak, majd visszatérve Angliába tíz napot karanténban töltsenek. A német menedzser ezért inkább nem engedi el labdarúgóit.

Kapcsolódó
„Nem nézhetjük tétlenül, hogy emberek halnak meg a futball nevében”
Egy helyi klub felszólította a norvég futballszövetséget a 2022-es vb bojkottjára.

A brit szabályozás értelmében Portugália és egész Dél-Amerika veszélyes területnek számít, és azokra a játékosokra, akik odautaznak, visszatérésük után szigorú intézkedések vonatkoznak.

Az FC Liverpool három brazil – Alisson, Fabinho és Roberto Firmino –, valamint egy portugál válogatott labdarúgója (Diogo Jota) minden bizonnyal meghívót kap a válogatottjától, Klopp azonban azt mondta, élni fog a FIFA által felkínált lehetőséggel.

„Nagyszerű lenne, ha több információt kapnánk, de nem kapunk. Úgy gondolom, hogy a FIFA egyértelmű volt: ezúttal nem kell elengednünk a játékosokat, és azt hiszem, az összes klub egyetért abban, hogy ebben a helyzetben valóban nem engedhetjük el a fiúkat, kockáztatva utána egy 10 napos karantént.

Ez egyszerűen nem lehetséges. A játékosokat a klubok fizetik, ami azt jelenti, hogy nekünk kell elsőbbséget élveznünk.

A labdarúgók visszatartása elsősorban a dél-amerikai selejtezőket érintené. Az ESPN azt írta, a Dél-Amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) találkozást kezdeményezett Gianni Infantinóval, a FIFA elnökével, hogy megvitassák a kérdést.

A portál forrásai szerint a CONMEBOL vezetői nem szeretnének buborékban rendezni mérkőzéseket, de európai játékosaik nélkül sem játszanák le a selejtezőket.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik