Oli SCARFF / AFP
Nemzetközi foci sport

Klopp nem engedné el légiósait a vb-selejtezőkre

Jürgen Klopp elképzelhetetlennek tartja, hogy a Liverpool válogatott játékosai közül néhányan világbajnoki selejtező utazzanak, majd visszatérve Angliába tíz napot karanténban töltsenek. A német menedzser ezért inkább nem engedi el labdarúgóit.

Kapcsolódó
„Nem nézhetjük tétlenül, hogy emberek halnak meg a futball nevében”
Egy helyi klub felszólította a norvég futballszövetséget a 2022-es vb bojkottjára.

A brit szabályozás értelmében Portugália és egész Dél-Amerika veszélyes területnek számít, és azokra a játékosokra, akik odautaznak, visszatérésük után szigorú intézkedések vonatkoznak.

Az FC Liverpool három brazil – Alisson, Fabinho és Roberto Firmino –, valamint egy portugál válogatott labdarúgója (Diogo Jota) minden bizonnyal meghívót kap a válogatottjától, Klopp azonban azt mondta, élni fog a FIFA által felkínált lehetőséggel.

„Nagyszerű lenne, ha több információt kapnánk, de nem kapunk. Úgy gondolom, hogy a FIFA egyértelmű volt: ezúttal nem kell elengednünk a játékosokat, és azt hiszem, az összes klub egyetért abban, hogy ebben a helyzetben valóban nem engedhetjük el a fiúkat, kockáztatva utána egy 10 napos karantént.

Ez egyszerűen nem lehetséges. A játékosokat a klubok fizetik, ami azt jelenti, hogy nekünk kell elsőbbséget élveznünk.

A labdarúgók visszatartása elsősorban a dél-amerikai selejtezőket érintené. Az ESPN azt írta, a Dél-Amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) találkozást kezdeményezett Gianni Infantinóval, a FIFA elnökével, hogy megvitassák a kérdést.

A portál forrásai szerint a CONMEBOL vezetői nem szeretnének buborékban rendezni mérkőzéseket, de európai játékosaik nélkül sem játszanák le a selejtezőket.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!