Karim JAAFAR / AFP
Nemzetközi foci sport

„Nem nézhetjük tétlenül, hogy emberek halnak meg a futball nevében”

A Tromsö csapata felszólította a Norvég Labdarúgó Szövetséget, hogy akkor is bojkottálja a 2022-es katari világbajnokságot, ha a válogatott sikerrel vívja meg a kvalifikációt.

A jövő évi világbajnokság miatt évek óta erős kritika éri a rendező országot, illetve a nemzetközi szövetséget, nem csupán azért, mert a korrupció is közrejátszhatott az esemény odaítélésében, hanem, mert az építkezések során rosszul bántak a munkásokkal.

Kapcsolódó

A Guardian a héten azt írta, több mint 6500-an haltak meg Katarban a készülődés során.

„Úgy érezzük, hogy ideje továbblépnünk a következő lépésre: bojkott! – írta a Tromsö futballklub hivatalos honlapja.

Kapcsolódó
Akár bojkottálhatják is az amerikaiak a pekingi téli olimpiát
Még nem született végleges döntés, mondta a Fehér Ház sajtótitkára.

„Örülünk, hogy sokan szeretik a futballt, és ez azt jelenti, hogy sokan fektetnek be a sportágba. A pénz a sport részévé vált és mindig is része lesz. Ez azonban nem jelentheti azt, hogy egyszerre fogadjuk el a korrupciót, az életveszélyes munkakörülményeket, és más irányba nézünk, amikor atrocitások történnek.

A Tromsö IL úgy véli, ideje megállni és visszalépni néhány lépést. El kellene gondolkodnunk azon, mit jelent a futball, és miért szeretik oly sokan. Az a tény, hogy a korrupció, a modern rabszolgaság és a halott munkások magas száma a legfontosabb, a világbajnokság alapja, az egyáltalán nem elfogadható.

Már nem ülhetünk és nézhetjük tétlenül, hogy emberek halnak meg a futball nevében.

A Tromsö IL felszólítja a Norvég Labdarúgó Szövetséget, hogy támogassa a 2022-es világbajnokság bojkottját. Úgy gondoljuk, hogy ha Norvégia a közelgő selejtezőkön kvalifikálja magát, akkor sem szabad Katarba utaznia.”

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!