Nemzetközi foci

Közleményt adott ki a Barca a letartóztatások után

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

Hétfőn futótűzként söpört végig a sportsajtón, hogy letartóztatták Josep Maria Bartomeut, a Barcelona korábbi elnökét. Mellette a tanácsadóját, Jaume Masferrert, az ügyvezető igazgatót, Oscar Graut, valamint a jogi osztály vezetőjét, Roman Gomez Pontit is őrizetbe vették.

Kapcsolódó
Letartóztatták a Barcelona korábbi elnökét
A tanácsadója, valamint két fontos vezetőségi tag is ugyanígy járt.

A katalán rendőrség közölte, hogy több embert letartóztattak, a neveket csak hétfőn este erősítették meg. A Barcelona kiadott egy közleményt, amiből túl sok minden nem derül ki, elismerték a házkutatást és azt, hogy minden segítséget megadnak a nyomozó hatóságoknak.

Az FC Barcelona legmesszemenőbbekig tiszteletben tartja a folyamatban lévő bírósági eljárást, valamint az ártatlanság vélelmét a vizsgálat hatáskörébe tartozó személyek iránt

jegyezték meg.

A spanyol sajtó arról írt, hogy a rendőrök a BarcaGate-ügyhöz kapcsolódnak, amelynek hatására október végén lemondott a korrupcióval vádolt elnök, Bartomeu. A mostani rendőrségi vizsgálat célja azt kideríteni, hogy a klub által megbízott cég folytatott-e ellenkampányt a közösségi médiában az őt kritizáló egykori és jelenlegi játékosokkal szemben.

Az FC Barcelonánál vasárnap rendezik az elnökválasztást, amit január 24-én a koronavírus-járvány miatt halasztottak el.

Frissítünk!

A spanyol lapok esti jelentése szerint Bartomeuék nem tettek tanúvallomást, így a rendőrségen éjszakáznak.

Olvasói sztorik