LLUIS GENE / AFP
Nemzetközi foci sport

Közleményt adott ki a Barca a letartóztatások után

Hétfőn futótűzként söpört végig a sportsajtón, hogy letartóztatták Josep Maria Bartomeut, a Barcelona korábbi elnökét. Mellette a tanácsadóját, Jaume Masferrert, az ügyvezető igazgatót, Oscar Graut, valamint a jogi osztály vezetőjét, Roman Gomez Pontit is őrizetbe vették.

Kapcsolódó
Letartóztatták a Barcelona korábbi elnökét
A tanácsadója, valamint két fontos vezetőségi tag is ugyanígy járt.

A katalán rendőrség közölte, hogy több embert letartóztattak, a neveket csak hétfőn este erősítették meg. A Barcelona kiadott egy közleményt, amiből túl sok minden nem derül ki, elismerték a házkutatást és azt, hogy minden segítséget megadnak a nyomozó hatóságoknak.

Az FC Barcelona legmesszemenőbbekig tiszteletben tartja a folyamatban lévő bírósági eljárást, valamint az ártatlanság vélelmét a vizsgálat hatáskörébe tartozó személyek iránt

jegyezték meg.

A spanyol sajtó arról írt, hogy a rendőrök a BarcaGate-ügyhöz kapcsolódnak, amelynek hatására október végén lemondott a korrupcióval vádolt elnök, Bartomeu. A mostani rendőrségi vizsgálat célja azt kideríteni, hogy a klub által megbízott cég folytatott-e ellenkampányt a közösségi médiában az őt kritizáló egykori és jelenlegi játékosokkal szemben.

Az FC Barcelonánál vasárnap rendezik az elnökválasztást, amit január 24-én a koronavírus-járvány miatt halasztottak el.

Frissítünk!

A spanyol lapok esti jelentése szerint Bartomeuék nem tettek tanúvallomást, így a rendőrségen éjszakáznak.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!