Nemzetközi foci bajnokok ligája

Guardiola: A Real és a Barca is megveszi a sikereket

Isza Ferenc / AFP
Isza Ferenc / AFP

A Manchester City szerdán a Puskás Arénában győzte le a Borussia Mönchengladbachot a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, az volt a csapat egymást 19. győzelme minden sorozatot figyelembe véve. Erről megkérdezték Pep Guardiolát, aki azt mondta: rengeteg a klub pénze, az áll a dolog hátterében.

Kapcsolódó
Guardiola: Mi a győzelmi sorozat titka? Rengeteg pénzünk van
Tovább javította a klubrekordot a Manchester City, amely sorozatban 19. meccsét nyerte meg. Josep Guardiola csapata Bernardo Silva és Gabriel Jesus

A sajtó természetesen felkapta ezt a kijelentést, ment is róla a találgatás, hogy szarkasztikus megjegyzés volt-e, vagy őszinte. Pénteki sajtótájékoztatóján szembesítették a szavaival a katalán szakembert, aki megerősítette, hogy az őszinteség beszélt belőle.

„Sok összetevős a dolog, de ahhoz, amit ez a klub elért, hogy ennyi meccset nyerjen, ahhoz bizony a legjobb játékosok kellenek. Átlagos labdarúgókkal is lehet eredményt elérni, de ha sok trófeát akarsz, ahhoz a legjobbak kellenek.

Szóval amikor a Bayern, a Barcelona, a Real Madrid, a Manchester United, a Juventus, a Milan, a Glasgow vagy a Rangers nyer sok mindent, az azért van, mert több pénzt költöttek, mint a többiek

mondta Guardiola, aki arról is beszélt, hogy nemcsak a leigazolásra, haem a fizetésekre is sok pénzt el kell költeni, és lehet erre azt mondani, hogy a sikerhez így tulajdonképpen a pénzen át vezet az út, el is fogadják, ha ezt rájuk sütik, de azért kifejtette, hogy csak az nem lenne elég, és a topklubok mindegyike ugyanezt csinálja.

Olvasói sztorik