Nemzetközi foci bajnokok ligája

Guardiola: Mi a győzelmi sorozat titka? Rengeteg pénzünk van

Kisbenedek Attila / AFP
Kisbenedek Attila / AFP

Tovább javította a klubrekordot a Manchester City, amely sorozatban 19. meccsét nyerte meg. Josep Guardiola csapata Bernardo Silva és Gabriel Jesus góljaival verte 2-0-ra a német Borussia Mönchengladbachot a Puskás Arénában játszott Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőn.

Kapcsolódó
Budapest bejött a ManCitynek is, óriásit harcolt az Atalanta
Az olaszok 73 percig emberhátrányban futballozva majdnem feltartóztatták a Real Madridot.

A City az első angol csapat lett, amely idegenben egyhuzamban 12 tétmeccset zárt győztesen, és azzal, hogy a mostani idényben a csoportkörben játszott három idegenbeli találkozóján, valamint a Gladbach ellen sem kapott gólt, lemásolta a Manchester United 2010-2011-es szezonban produkált teljesítményét.

A meccs után Guardiolától azt kérdezték, mi a legfontosabb tényező, ami miatt összejöhetett a 19 meccses győzelmi sorozat, amire a katalán edző frappáns választ adott.

„Rengeteg pénzünk van, és ezáltal sok kimagasló képességű játékost tudunk venni. Nélkülük ez nem menne. A csapat nagyon egységes, a játékosok fantasztikusak, és igyekszünk külön-külön tekinteni a mérkőzésekre, és mindig csak az előttünk állóra fókuszálni. A visszavágóval egyelőre nem foglalkozunk, most a legfontosabb a West Ham elleni hétvégi bajnoki” – mondta Guardiola.

Aki egyébként a kétgólos győzelem ellenére sem volt maximálisan elégedett, gondjai voltak a hatékonysággal, Gabriel Jesus például egy ízben egyedül vezethette a labdát a kapusra, de addig totojázott, amíg a védők beérték.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik